”Vi kan ställa till det för många”

Örebro spelar imorgon säsongens nästa sista bortamatch när man åker till Söderhamn för match mot Broberg. Ett Broberg som placerar sig på en sjätteplats i tabellen med tydligt sikte på att försöka utmana Sirius och VSK framför.

 

– Vi kan ställa till det för många lag här på slutspurten. Det är väl det som motiverar oss lite nu, att vi kan stöka till det i olika delar av tabellen. Samtidigt måste vi se det som en utmärkt läropeng att få dom här matcherna, den här erfarenheten, av spel på absolut högsta nivå. Det har varit nyttigt för spelarna, men kanske ännu viktigare för föreningen, att se vad som krävs på den här nivån. Där är det ju uppenbart att vi inte haft rätt resurser för att dels lösa det sportsliga men också det organisatoriska. Jag tror ju på att ha en målsättning där man studsar tillbaka direkt, bandyn är inte större än att du behöver lira i högsta serien för att bibehålla intresset här i stan och då skall vi jobba stenhårt för det.

– Och en av sakerna är att spelarna skall ha erfarenhet och rutin av spel på högsta nivå nästa gång vi eventuellt tar klivet upp. Det kommer också att ge alla de spelare som följer med ner i Allsvenskan en väldigt bra grund att stå på i den serien säger Johan Allansson på Örebros kansli. När det gäller morgondagens match borta mot Broberg så är det så klart en tuff motståndare, men om vi gör rätt saker och inte bjuder på någonting gratis så kan vi absolut störa dom. Återigen kan vi spela helt utan press, den ligger på hemmalaget. Så det är bara ut och njuta av att lira bandy på absolut högsta nivå summerar Allansson.

Morgondagens motståndare Broberg/Söderhamn har bara vunnit 1 av de 7 senaste matcherna och har tappat lite av den där succélagsstämpeln dom hade strax innan jul. Men alla är väl medvetna om lagets kapacitet. Man har under den här perioden förlorat med uddamålet mot Villa och SAIK. Lagets i särklass bästa spelare är anfallaren Martin Söderberg. Han avgjorde höstmötet i Behrn Arena på egen hand med två klassmål och har svarat för 47 poäng så här långt. Dom har även två duktiga ytterhalvor som vill delta mycket i spelet i Adam Wijk (spelat i ÖSK) och Daniel Burvall-Jonsson.

Broberg kommer säkerligen vilja ta taktpinnen och försöka driva upp boll- och skridskotempot från start. Det är inte helt otroligt att hemmalaget kommer att äga mest boll och att Örebro måste vara tighta i sin defensiv och sen applicera genomtänkta attacker när läge ges. Som vanligt handlar det om att inte bjuda på någonting till hemmalaget så att dom får möjlighet att straffa Örebro.

Örebro har en del skade- och sjukdomsproblem och var bara 10 utespelare på träningen i måndag. Men imorgon kväll har några spelare fått ytterligare två dagars vila och bör vara redo för fight. Det står sedan tidigare klart att Jakob Sjölander, Simon Folkesson och Tomas Knutson missar matchen. Tunga avbräck så klart men i deras frånfälle får andra kliva fram istället och det är vi övertygade om att dom gör. Broberg skall få jobba hårt för att få med sig poäng från den här matchen, var så säkra. På plussidan är skridskostarke Jacob Edström tillbaka, så även hårdskjutande Anton Engström.

Matchen kan du se på Sportbladet som PPV för 179 sek. Länken har du här.

Du kan också följa liverapporteringen på NA Sporten här.