Frillesås vann komfortabelt i Katrineholm

Örebro var några nummer för små denna söndag i Katrineholm i träningsmatchen mot elitserielaget Frillesås BK. Frillesås vann med 5 - 1 efter att ha haft ledningen med 3 - 0 i halvtid.

 

Frillesås kontringar, ofta sprungna ur deras styrka att straffa Örebro på lagets egna misstag, var den stora skillnaden lagen emellan denna söndag. En annan faktor är så klart att Frillesås ligger längre fram i förberedelserna samt hade fem avbytare mot Örebros två. Men det skall inte påverka sättet man som lag agerar på ute på isen. Det var lite för mjäkigt och pojkaktigt och för att på allvar kunna störa bra lag som Frillesås krävs det att man spelar fysiskt och inte blir bolltittande.

Johannes Gustafsson var stabil i Frillesmålet.

Fyra av Frillesås fem mål denna söndag kom till efter situationer i matchen där laget straffade Örebro. I en match där Frillesås var spelförande kan Örebro framför allt ta med sig de första tjugo minuterna i andra halvlek. Där spelade man klart bättre och kom mer rättvända och med bättre fart. Framför allt Victor Janérs, Elias Sandholm och Arvid Karlsson visade attityd och tuffhet när dom slog i en högre takt i det fysiska spelet. Framåt var tajmingen och åkningarna bättre och hade inte Johannes Gustafsson varit så pass lugn och solid som han var i Frillesås mål under den här perioden, ja, då hade det troligen trillat in något ÖSK mål till på kontot.

Kimmen gjorde säsongsdebut i ÖSK-målet med den äran.

Annars är det ett Örebro som fortfarande letar efter en röd tråd i sitt egna spel. Man får inte riktigt till det just nu och gör det lite för svårt när man har bollen i egen ägo. Laget har en enormt stor potential men för att få ut den måste man gå tillbaka till grunderna och spela enklare. Frillesås fick en ganska enkel resa den här söndagen och var lite starkare i bolltempot och skridskoåkningen. Det finns dock som vi tidigare nämnde saker att ta med sig som var bra. Kan man applicera dom på matchen på tisdag mot Boltic i cupen samtidigt som justerar några detaljer i det egna spelet, ja, då kan det vända åt andra hållet istället. Men en sak är säker, det fysiska spelet måste finnas där hos varje individ till 100%, annars spelar det ingen roll vad man gör.

Bäst i Frillesås denna söndag, målvakten Johannes Gustafsson och Markus Fremstad. I Örebro gjorde Joakim Bergqvist säsongsdebut med den äran och han var bäst tillsammans med backarna Arvid Karlsson och Elias Sandholm.

I spelaren nedan kan du lyssna på Elias tankar efter matchen och vad som krävs inför matchen mot Boltic;