Förlust mot AIK borta

Örebro förlorade bortamatchen mot AIK på fredagskvällen med 2 - 4 efter 1 - 3 i halvtid, inför glesa läktare i Gubbängens Skridsko- och Bandyhall.

 

– Vi kommer inte upp i nivå riktigt, det känns avslaget hela matchen. Vi blixtrar till ibland men annars är det, ja, avslaget. Jag vet inte vad det beror på, vi blir låga och de trycker ner oss, säger Filip Bergman, mittfältare i Örebro och fortsätter; 2–4 säger väl egentligen inte så mycket. Vi är inte där idag.

Örebro inledde dock matchen bra och de första 20 minuterna var man det bättre laget och man tog också ledningen med 1 – 0 via en fin individuell prestation av Simon Folkesson. Man skapade ytterligare några chanser och borde kanske ha gjort något mål till under den här fina perioden. Istället kvitterade AIK:s Jimmy Jansson med ett skott som ändrade riktning på en spelare och helt ställde en annars mycket bra Sebastian Lundgren i ÖSK målet.

AIK tog över mer av spelet efter kvitteringen men Örebro spelade bra defensivt och släppte inte till många heta målchanser. Ändå gjorde hemmalaget 2 – 1 när EP sköt ett bra skott från distans som det uppstod en retur på. Och där kunde Isak Karlsson peta in bollen ensam runt flera Örebrospelare. Det kändes för enkelt. AIK hade chansen att gå fram till 3 – 1 på straff efter att Tobias Nyberg svarat för en fin soloprestation och blivit nerriven men EP sköt utanför med marginal och 2 – 1 stod sig. Örebro hade svårt att få till något eget spel här och fick inte riktigt igång skridskoåkningen och passningsspelet. 3 – 1 kom en stund efter straffen när Isak Karlsson gjorde sitt andra mål för kvällen på ett fint avslut ute från höger där han var helt ensam.

I andra halvlek försökte Örebro göra vissa förändringarna tvingades ändå till en timeout efter dryga 10 minuters spel efter att AIK utnyttjat Örebroslarv och gjort 4 – 2 genom Christian Frohm. Det gav dock inte önskvärd effekt och AIK förde det mesta av spelet och hade målchanserna men antigen räddade Sebastian Lundgren eller så träffade man stolpe/ribba eller sköt utanför. Örebro hade här ett utmärkt läge att sätta press på AIK men man lyckades inte skapa några heta målchanser och när man väl reducerade till 2 – 4 på en fin hörna signerat lagkapten Sebastian Eriksson var det för sent.

AIK vann rättvist i en match där inget utav lagen spelade särskilt bra. Örebros offensiva spel lämnar en hel del övrigt att önska, där måste det bli bättre om man skall börja vinna matcher. Försvarsspelet är som helhet stabilt ännu en gång men det är en klen tröst när man långa stunder är uddlösa framåt.

– Innan säsongen hade man väl tagit en 2 – 4 torsk mot gnaget alla dagar i veckan, men idag hade vi verkligen chansen, dom kändes avslagna och loja. Tyvärr lyckades vi inte utnyttja det och jag talar nog för alla när jag säger att det känns förbannat tungt just nu. Det här borde och skulle vi ha gjort bättre. Men vi får analysera mera i lugn och ro om hur vi skall få anfallsspelet att bli bättre och mer hotfullt. Vi är för lättlästa idag och skapar inte mycket i andra när vi borde vara som hetast säger Johan Allansson, ledare i Örebro.

Robin Öhrlund var en frisk fläkt i AIK. I Örebro är Martin Flodström och Sebastian Lundgren lagets främsta denna kväll. Nu väntar en mycket viktig match på tisdag mot Tellus borta,