”Fler spelare måste kliva fram”

Säsongens första bortamatch står inför dörren och den spelas i Stinsen Arena mot Nässjö IF. En minst sagt inspirerande uppgift men också en av de på förhand tuffare bortamatcherna i serien.

Det är två lag som kommer från spelmässigt starka insatser i förra omgången där Nässjös seger borta mot Katrineholm kännetecknades av effektivitet och Örebros oavgjorda match mot Åby/Tjureda av det motsatta.

Nej, det var lite stolpe ut för Örebro senast som trots en chanskavalkad av rang inte lyckades göra mål i önskad utsträckning och man fick istället jobba i uppförsbacke genom i stort sett hela matchen trots ett monumentalt spelövertag. Och även ifall det finns saker att jobba med fortsatt i offensiven så var matchen mot Åby/Tjureda ändå ett stort steg i rätt riktning.

Nya mål i protokollet för Nico imorgon?

– Vi gör det helt ok men jag tycker ändå att vi har ett par nivåer till i oss i spelet, vi krånglar till det lite för mycket och det är mycket tillfälligheter som leder till några av målen senast mot Åby. Vi behöver få igång fler spelare i offensiven. Vi har en grymt stor grundpotential inom gruppen och när vi får fler att nå upp till den nivå dom har kapacitet till, så tror jag att vi blir ett par nivåer bättre över hela isen. Det är hög tid för oss att hitta den nivån mot Nässjö som är erkänt svårspelade och hemmastarka säger Jacob Classon, assisterande tränare i Örebro.

Och precis som Classon är inne på så måste fler spelare komma upp i den kapacitet dom har inom sig. Väldigt mycket i de inledande två matcherna har vilat på Nico Nevalainens axlar. Och visst, han är värvad för att göra mål, men fler måste kliva fram i större utsträckning för att Örebro skall få ut den kapacitet man sitter inne på och som många haft som grund när dom tippat Örebro som seriesegrare. Sen är det små marginaler som kan få tyglarna att lossna från vissa spelares axlar. Och det har visserligen bara gått två omgångar men Örebro skulle må bra av en tung bortaseger för att inte tappa mark mot TB Västerås och Rättvik som inlett starkt.

Många satte frågetecken kring spelet i defensiven senast. Men det tycker vi inte att det finns någon anledning till. Det var tätt och stabilt och man släpper till minimalt med avslut. Man kan istället fokusera på att hylla gästernas effektivitet i deras anfallsspel. Dom tog verkligen vara på de få lägen som man gavs och det var ändå lägen som i mångt och mycket är ok att släppta till avslut bakåt på.

Nyckeln till seger för Örebro mot Nässjö är ett tätt och stabilt försvarsspel där man inte ger Nässjös duktiga passningsspelare möjlighet att slå öpnnande, avgörande passningar i deras anfallsspel. Ett fysiskt spel således med bra samarbete mellan lagdelarna över hela isen i defensiven.

Örebro kommer till Nässjö uppbackade av en fullbokad supporterbuss. Det är upplagt för feststämning i Stinsen Arena. Kan du inte vara på plats nere i Nässjö kan du självklart se matchen som PPV på bandyplay, länk till sändningen har du här. Annars går det så klart också utmärkt att följa matchen via livescore på elitrapport här.

Matchen startar 14:00.