Ett Rättvik i medgång vann spännande match

Örebro förlorade en välspelad och spännande match i högt tempo mellan två bra lag med 3 - 5 (1 - 3) under lördagenn i fina Rättvik Arena. Därmed kammade Örebro noll denna bortaturné.

Och det är så klart tungt när man är spelförande långa stunder i båda matcherna. Och precis som mot Ljusdal är första 15-20 i andra halvlek lagets bästa. Där borde man ha fått bättre utdelning än den 2 – 3 reducering som gjordes av Jakob Sjölander. Istället svarade hemmalaget som är inne i ett mäktigt vinnarstim med att iscensätta en omställning på ett bolltapp av Örebro. Från erövring av boll till mål tog det max 10 sekunder, så typiskt ett lag i medgång och så känneteckande för denna Örebrohelg och det läge man just nu befinner sig i.

Nej, trots en bra insats igen så lyckas man inte vända spelet till tillräckligt stor omsättning i antal mål. Man skapar en hel del lägen idag men tyvärr fanns inte det där lilla extra där sista tredjedelen och man får slita oerhört för varje mål man gör medan ett lag som Rättvik som är i fin form och har gått rent, behöver slita betydligt mindre för sina. När man sen har en snart 50-årig spelare i Rinat Shamsutov som ensam kan avgöra matcher, ja, då blir det med nuvarande Örebroform, en motståndare för mycket. Möjligen blev Örebro lite för bolltittande på Rättviks 1-0 och 2-0, båda fina soloprestationer av Shamsutov, men det är lättare sagt än gjort att stoppa honom trots att man pratat om det innan matchen.

Örebro gör som sagt en bra match och det måste man ta med sig även ifall bra insatser inte alltid ger poäng. Man måstte fortsätta att jobba stenhårt på varje träning för att luckra upp den knut som bitvis ligger och hämmar lagets spel och kapacitet. Vi vet alla att Örebro har ett riktigt bra lag, det många verkar glömma bort är att det finns många lag som också är väldigt bra och serien är väldigt oviss och jämn. Du har inte råd att inte vara bra om du vill vinna helt enkelt. Man släpper inte till mycket lägen bakåt idag heller men de lägen Rättvik får är det svårt att göra någonting på för Joakim Bergqvist i mål. Det är kort och gott bra avslut av klasspelare på den här nivån.

Örebro kommer tots förlusten upp bättre i banan i dagens match och har ett mycket rakare och bättre passningsspel än mot Ljusdal samtidigt som tajmingen sitter betydligt bättre. Tyvärr räckte det inte hela vägen denna lördag när motståndarna är obesegrade och har ett oerhört fint flyt i sitt spel. Såna lag studsar det ofta med, så även idag. Det är klart att vi skall ha höga krav på Örebro, det är ett klasslag, men jag tror vi skall vara ödmjuka nog att konstatera att fler lag är minst lika bra och att man kommer att förlora matcher. Den kanske det är någon förlust för mycket i tabellraden, men ingenting kommer per automatik, man måste förtjäna saker som tur med studsar eller poäng.

– Vi behöver snacka igenom vissa detaljer i spelet men på det hela taget så gör vi två godkända insatser och det borde ha blivit minst två poäng med hem till Närke igen. Jag tror kanske att vi måste försöka spela lite enklare och inte göra allt så jävla läckert ibland. Vi tenderar att göra lite för svåra saker istället för att nöja oss med att t.ex få med oss en hörna. Men det där hör ihop med allting. Vi behöver en vinst igen för att få upp självförtroendet. Matcher kommer vi att förlora i serien, så pass bra är lagen. Sen har vi haft oflyt med en hel del skador och sjukdomar som gjort att vi fått applicera ansdra lösningar än de önskvärda i matcherna och det har vi kanske inte riktigt klarat av till fullo. Men vi kommer igen, det är många matcher kvar och lagen kommer att ta poäng av varandra. Men vi skulle behöva en match nu där vi får lite enkla mål och känner att vi är bra kommenterar Johan Allansson samtidigt som Patrik Sjöström fyller i;

– Det känns jävligt tungt just nu. Fredagens match var väldigt bra. Kul att se på, frejdig bandy. Tyvärr gjorde de mål och fick energi i fel läge. Det var samma sak mot Rättvik idag, en bra match men det går inte vår väg. Det är en tuff och jämn serie, det finns ingen enkel match. Vi har höga krav på oss själva och vill vinna varje match. Nu finns bara ett läge och det är att studsa tillbaka.

I Örebro svarar återigen Nico Nevalainen för en stark insats. Även comebackande Simon Hagström visar pondus och stor trygghet där ute den här helgen. I Rättvik kan vi inte undgå att nämna åldermannen Rinat Shamsutov. Han är bäst på isen och man skönjer inga spår av en snart 50-årig herre. Rutin och smarthet i spelet kommer man väldigt långt på. Sam Börjes i mål gör också en stabil insats och lämnar få returer på Örebros avslut. Nu närmast väntar ett hårdsatsande IFK Kungälv hemma i Behrn Arena om en vecka. Hoppas att vi ses då!

Matchfakta

Höjdpunkter från matchen;