Engström och Hagström slutar

Tyvärr måste vi meddela att rutinerade försvararen Simon Hagström och hårdskjutande anfallaren Anton Engström slutar med bandyn.

 

Såväl Simon som Anton bidrog starkt till att Örebro vann serien överlägset för två år sedan och avancerade till Elitserien. Hagge med ett behärskat lugn och stor rutin i backlinjen, Anton med ett fruktat skott på framför allt lagets offensiva hörnor. Tyvärr har båda kommit till insikt med att tiden som en elitsatsning inom bandyn kräver inte riktigt finns just nu. Därför har båda två meddelat att deras karriärer för tillfället är över och att dom lägger skridskorna på hyllan.

Ett ledsamt besked men samtidigt vardag på den här nivån, att det blir en del truppförändringar av olika orsaker från en säsong till en annan.

Anton kom till Örebro inför säsongen då laget avancerade. Från början var nog tanken spel i U-laget och fokus på studierna men han blev något av en dark horse och var med från start när ispassen inleddes för A-truppen. Han fick chansen och tog den med 20 talet mål 2020/21.

Simon kom till Örebro efter att ha haft ögonen på sig under många säsonger från Örebro. Tranås bästa och viktigaste spelare lockades över för tre år sedan och har sedan dess varit en stomme längst bak i försvaret tillsammans med Sebastian Eriksson. Vi minns särskilt hans solomål i Supercupen mot TB och hans magiska insats på ett regntungt Tingvalla hans första säsong i Örebro.

Vi i Örebro SK Bandy vill tacka båda spelarna för deras fina insatser i den gulsvarta dressen och önska dom stort lycka till med det dom tar sig för i framtiden. Förhoppningsvis kommer vi att se en hel del av dom ändå nere i arenan som åskådare då båda kommer att bo kvar i Örebro.

Återigen, stort tack för era berömvärda insatser i en av Sveriges mest anrika bandyföreningar. Båda låter hälsa att deras bästa minne från tiden i Örebro är matchen mot Gripen i Trollhättan och dagarna och veckorna därefter, vilket glädjerus!