Efter en intensiv förra helg med match både lördag och söndag så kändes det helt lagom med 1 match/helg, dessutom med matchstart 13:15, sk. klassisk bandytid.

Vi välkomnade Jordens lag Tellus från storstaden och även om de båda lagen kommer från rätt olika resultat på sistone så började matchen riktigt jämnt.

Tellus tre senaste före denna, var alla förluster. Ösk har förutom bottennappet mot Boltic (5-10) radat upp ett antal segrar och borde gå med större självförtroende in i dagens match kan man tro.

Även om första halvlek var rätt jämn, så byter lagen anfall, hörnor, målvaktsräddningar med varandra. Lite vindrutetorkarbandy skulle man kunna säga.

Minnesvärt är den räddning ÖSKs utmärkte målvakt Joakim Bergqvist gjorde mot en helt fri Tellusanfallare, den var svettig! Där räddade han verkligen Ösk från ett baklängesmål.

Vid ett anfall, halvtimmen in i matchen blir Linus Doktare fälld med straff som följd och Filip Bergman gör inget misstag och distinkt sätter han bollen i mål till 1-0 bakom annars utmärkte Simon Westin i Tellusmålet.

Sedan fortsatte lagen byta anfall osv. men känslan var att Ösk var lite starkare, trots allt.

Halvtidsreultatet 1-0 i var väl ok även om det var lite mellanmjölk emellanåt.

I andra halvlek var känslan att Ösk tränarna som säkert inte var nöjda med spelet i första, hade pumpat in mer sisu eller nåt i laget under pausvilan, för det såg bättre ut ganska direkt och det dröjde inte länge innan Simon Folkesson gör 2-0 efter assist från Linus Doktare.

Ösk fortsätter därefter att skapa flera hörnor i rad och i efterdyningarna av den tredje på kort tid så gör Jimmy Jeschinsky 3-0 (50:18). Jimmy som började säsongen som materialare i laget, men hoppade in som spelare efter några matcher och har gjort det bra. Orädd och brytsäker visar han att han förtjänar sin plats i laget.

Nu får man känslan att Ösk sänker sig en aning och plötsligt så gör Tellus 3-1. Ska man börja bli orolig nu? Tellus taggar upp en aning och får till några vänsterhörnor som alla är resultatlösa.

Då kliver Linus Doktare in i leken på allvar och gör både 4-1 och 5-1 inom 6-7 minuter. Nu ska det väl ordna sig i alla fall!

Men det ska bli mer! Först Oscar Larsson 6-1 på hörna (ass. Robin Folkesson) och sedan 7-1 av Sebastian Brandt som han styr in efter fin pass från Olle Ekholm.

Då känner nog Ösk spelarna att matchen är klar för då gör Tellus två snabba till 7-2 och 7-3.

På tilläggstid gör sedan Olle Ekholm 8-3 efter pass från Robin Folkesson. Strax därefter blåser domarna av matchen.

Detta kan inte varit någon av de svåraste matcherna att döma då den var ovanligt juste lagen emellan, kanske för att den troligen inte innebär något radikalt för nåt av lagen.

 

Till matchen lirare i Ösk valdes Joakim Bergqvist som gör en stabil match! Vad skönt att veta att Ösk har två toppmålvakter då Sebastian Lundgren är lika stabil!

För de fina priserna till matchens lirare samt till domarna stod vår samarbetspartner och matchvärd för dagen, Kvarteret, stort tack!

 

Målen:

Simon Folkesson 1

Jimmy Jeschinsky 1

Linus Doktare 2

Oscar Larsson 1

Sebastian Brandt 1

Olle Ekholm 1

Filip Bergman 1

Text & Bild: Lennart Eriksson