”Det vore en dröm att bjuda på tidernas skräll”

Imorgon fredag spelas säsongens sista hemmamatch när ett stjärnspäckat AIK Bandy gästar Behrn Arena för den första matchen på riktigt länge utan publikrestriktioner.

 

– Vill man se bandy i världsklass med mängder av vår sports absolut bästa spelare, ja, då bör man ta sig ner till arenan imorgon. Gästande AIK har världens genom tidernas bästa målvakt, dom har den spelare som klassas som världens just nu bästa och dom har Rysslands bästa spelare i sitt stall och en hel del därtill. Så Idol eller Talang får faktiskt ursäkta, imorgon bör ni infinna er i arenan när vi går upp mot denna på pappret stora gigant. Dessutom har ni möjlighet att se Örebrofostrade Robin Öhrlund i gästerna, bara det värt hela entrépengen säger Johan Allansson på klubbens kansli.

Ja, det är ett stjärnspäckat lag som kommer till Behrn Arena. Ett AIK som faktiskt hackat lite under säsongen och som ”bara” vann med 4 – 2 hemma mot Örebro. Men det kan väl i stor utsträckning härröras till de skadeproblem som superstjärnorna Erik Pettersson och Alan Dzhusoev haft under stora delar av säsongen. Först på slutet har dom kommit igång ordentligt och då har även AIK som lag sett riktigt bra ut. Gästande AIK placerar sig på en tredjeplats bakom Villa och Edsbyn men får ändå om alla spelare håller sig friska och skadefria, ses som ett lag som bör vara ett av två på Studenternas i mars.

Får vi se gulsvart jubla imorgon?

För Örebros del blir det sista hemmamatchen med elitseriestatus för den här gången. Så ta tillfället i akt och stötta laget på denna den sista dansen i bandyns finrum på hemmaplan för den här gången (vi siktar givetvis på en snabb återkomst). Målet är glasklart vad man vill uppnå med dom två sista matcherna (AIK hemma och Bollnäs borta), det är att ta sig förbi Tellus i tabellen och undvika jumboplatsen. Och för det kommer det att krävas minst en seger. Och visst skulle det sitta fint med en rejäl smällkaramell till skräll imorgon! Absolut ingenting talar för det i nuläget och det är väl kanske det som gör det möjligt. Inget lag är oslagbara och med ert stöd så kommer spelarna att få massa gratis energi. Sen kommer det att krävas en prestation utöver det vanliga precis som när lagen möttes senast året då AIK tog klivet upp i finrummet.

Då slutade matchen 3 -3 efter en högdramatisk 90 minuters holmgång där Örebro ledde med 3 – 0 men där Andreas Bergwall med två, eller var det rent utav tre? straffräddningar höll AIK kvar i matchen och den då AIK spelande Robin Folkessons lag lyckades hämta upp till oavgjort i vad som var en av de bättre ÖSK prestationerna på senare år.

Supporterklubben Svampen delar ut pris till årets ÖSK spelare efter matchen.

– Det blir en häftig match att avsluta hemmasäsongen med. Kan Sollentuna FF slå AIK Fotboll med 2 – 0 så kan så klart vi slå AIK Bandy. Vi kommer att ge vårt yttersta för att skrälla, hoppas att ni är med oss! summerar Johan Allansson inför fredagens match i Behrn Arena.

Ett axplock av siffror från säsongen

Poängbästa spelare i AIK (topp 3)

EP 58 poäng – Alan 48 poäng – Isac Karlsson 41 poäng

Poängbästa spelare i ÖSK (topp 3)

Vilgot S 22 poäng – Robin F 18 poäng – Flodström 17 poäng

Hörnmålsprocent

ÖSK 6% – AIK 12%

Utvisningsminuter

ÖSK 750 min – AIK 475 min

Publiksnitt

ÖSK 255/match – AIK 409/match

Om ni inte kan se matchen på plats så går den att köpa som PPV för 179 sek här. Du kan också följa matchen via NA Sportens liverapportering här.

Stanna kvar efter matchen! Då delar supporterklubben Svampen ut pris till säsongens bästa ÖSK spelare där man traditionsenligt haft en omröstning internt och utsett denna. Vem tror ni att det blir i år?