”Det var kanske inte vackert men det var två poäng”

Örebro vann fredagens bortamatch nere på västkusten mot Surte med 5 - 2 efter 3 - 1 i halvtid, i en match som böljade fram och tillbaka utan någon riktig struktur. Det var säkerligen en match helt i publikens smak.

 

Men tränarna i Örebro hade nog under vissa delar av matchen slitit av sig håret i ren frustration över att spelet inte riktigt klickade och att man således fortsatt har problem att hitta samma rytm i spelet på bortaplan som det laget skämt bort oss med i Behrn Arena. Örebro inledde dock matchen riktigt lovande. Första fem minuterna tryckte man tillbaka Surte rejält och spelade riktigt bra, hade ett skott i ramen, två hörnor och en missad straff innan hemmalaget gjorde matchens först mål på en omställning där Örebros lagdelar var vidöppna i mitten, hemmalaget tackade och tog emot och bjöd på ett vackert 1 – 0 mål signerat signerat hemmalagets främsta spelare denna fredag, Hampus Pettersson. Surte var också mycket nära att göra 2 – 0 på ännu en omställning sedan Örebro tappat boll men bollen den gången i ribban.

Det kändes som att Örebro var rejält stressade i sitt spel nu och att man var extremt sugna på att avgöra matchen tidigt. Laget borde ha lärt sig att 9 av 10 matcher i den här serien avgörs sista 15-20 minuterna. Örebro lyfte sig dock efter chockperioden mellan minut 6 och 11, och hittade positionerna bättre, lugnade ner det egna spelet och värderade bättre i spelet. Det ledde också till en kvittering när Robin Folkesson gjorde 1 – 1. Örebro gjorde också 2 – 1 dryga fem minuter senare när Alex Adeheimer skickade in en boll mot mål utifrån höger, bollen ändrade riktning och ställde hemmalagets målvakt William Åhman. Örebro hann också med att göra 3 – 1 innan halvtidsvilan när Robin Folkesson förvaltade ett friläge väl efter fin framspelning av Martin Flodström.

– Vi uppträder bitvis stressat i första och vill gärna slå avgörande passningar direkt istället för att värdera. Vi lyckas ändå i kraft av att vi är ett bättre lag med en större bredd, reda ut stormen och ha en tvåmålsledning med oss in i halvtid där spelarna tydligt vädrade sitt missnöje med insatsen i första halvlek säger Johan Allansson, ledare i Örebro.

Faktum är att Surte gjorde en bra halvlek och skapade en rad målchanser. Det kunde lika gärna ha stått 4 – 4 på resultattavlan efter 45 spelade minuter. Surte inledde också andra halvlek bäst när Örebro inte riktigt var på tårna och hemmalaget hade flera farliga lyft som Örebro med såväl tur som skicklighet lyckades avvärja. Där och då vart det problem med isen och ett kortare avbrott inföll vilket blev till en möjlighet att snacka ihop sig och ta tag i händelserna ute på isen. Det var inga snälla ord som Simon Folkesson levererade under den extra vilopausen men säkerligen välbehövliga, för efter det kunde Örebro föra spelet och kontrollera detsamma på ett helt annat sätt. Till slut blev det en komfortabel och rättvis seger sett till chanser och spel över 90 minuter. Men Surte bet ifrån bra och gjorde en stark insats.

– Vi får inte riktigt till det men vi lyckas ändå ta två ganska komfortbala poäng tack vare att vi höjer oss under kortare perioder. Vi bränner ju faktiskt också ett antal rena frilägen och en straff, så resultatet är rättvist men vi måste så lart höja oss rejält till söndag när Nässjö gästar oss. Kort och gott så var det en arbetsseger och det är trots llt poängen som räknas, inte hur väl man spelar. Vi hade våra främsta spelare i Sebastian Lundgren och Elias Sandholm ikväll och så klart är bröderna Folkesson väldigt viktiga för oss summerar Allansson.

I hemmalaget Surte som svarade för en av sina bättre matcher under säsongen, plussar vi extra för målvakten William Åhman och redan nämnde Hampus Pettersson. Summa summarum en bitvis overklig match med dråpliga spetsningar, mycket slarv och en hel del missade avslut från båda lagen i en match som bitvis var väldigt fysisk. Nu väntar vila under lördagen innan Örebro spelar en 4-poängsmatch hemma mot Nässjö på söndag. Vi uppmanar alla att ta sig till arenan då!

I spelarna nedan hittar ni höjdpunkter och intervjuer med Sebastian Lundgren och Isac Andersson.

Matchfakta