”Det här är bättre än när Gladiator kom på bio”

Lördagen är snart här. Dramat och möjligheternas dag! Vilken superrysare vi har framför oss i helgen. Hur planerar ni att följa detta drama som på alla sätt kan bli episkt?

 

”Jag kommer ihåg spänningen, dramatiken, publiken, när man såg Gladiator i en fullsatt biosalong på Söder i Stockholm när den hade premiär. Det är ungefär samma spänning och förväntan som ligger i luften, fast på något sätt ändå lite bättre. Vi står inför vad som kan bli ett episkt drama, en publikens och supportrarnas dröm, en serie som lever in i den sista skälvande sekunden. Hur kan man inte älska det!? Stora ledare föds ur episka situationer. Och vi har flera stora ledare i den här gruppen. Jag är övertygad om att dom kommer att kliva fram nu när det skall avgöras med tidernas Allsvenska bandydrama.”

– Johan Allansson, ledare i ÖSK Bandy

Ja, på lördag skall säsongens seriespel summeras. Och för Örebros del blir det antigen en rolig fortsättning på säsongen med chans på Elitseriespel eller en rejäl missräkning mot innan säsongen uppsatta mål. Örebro måste vinna mot Kungälv, något annat finns inte i den matematiska kalkyl som professorerna på matematikenheten på Yale University släppte i dagarna och som publicerades i den stora tidskriften om internationell bandy, The world of bandy.

Matchen ges utmärkta förutsättningar då den är flyttad från Skarpe Nord, avgaser från E4:an, blåst från havet och regn från Jesus, till vackra, nybyggda Ruddalen Bandyhall inne i hjärtat av Göteborg, Västra Förlunda.

Åk med supportklubben Svampen till denna fantastiska bandyfest, stöd ÖSK på plats! Du bokar din biljett på bussen här. Har ni dessutom en lönekrona eller två till övers? Dra en bättre swish till Falu BS lagkassa vettja! Skämt å sido, Falu BS behöver göra sitt för undvika kvalspel, det är motivation nog. För det är ju faktiskt så att Falun måste ta minst en poäng mot TB Västerås hemma på Lugnet samtidigt som Örebro vinner för att våra bandykrigare skall få spela vidare i en kvalserie till Elitserien. OM, och jag säger OM, inte licensnämnden ger stort X för TB Västerås och IFK Kungälvs inlämnade kompletteringar kring Elitlicensens vara eller icke vara. Besked ges först efter lördagens slutomgång i Allsvenskan av förklarliga skäl. Således säkrast att ha sitt på det torra och göra det man måste, ta två sköna poäng nere på västkusten, för att ha den minsta sportsliga chans på kvalspel.

Dagen D är snart här, längtar ni?! Det gör i alla fall jag!

Vänligen,

Dodde