”Det är bara segrar som räknas”

Ikväll stänger vi perioden som kallas ”matcherna innan tomten kommer” med en superhäftig match i Behrn Arena. Det är ett av svenska bandys stora klassikermöten, det är 9 SM-guld mot 5.

 

Det är derby och på det en tvättäkta 4-poängsmatch när ett Boltic som imponerat hittills gästar Behrn för match mot Örebro som har en form som är på uppåtgående. Seger är det enda som räknas för Örebro för att på allvar hålla drömmen om Elitseriespel igen vid liv. Vad kommer då att krävas för att ta hem sista matchen innan julafton?

  • Att man är med från start i matchen, man har inte råd att trumma igång efter 15, 20 eller 45 minuter.
  • Att man låter bollen göra jobbet och har tålamod med densamma.
  • Att man minimerar Boltics möjligheter till kontringar eller hörnor.
  • Att man spelar fysiskt.
  • Att man är bestämda där ute, inget halvdant, var resoluta!

Får man dessa bitar på plats så skall det mycket till för att Boltic skall åke hem till Värmland med båda poängen. Vi vet dock alla att i den här serien är ingenting säkert, det är väl just det enda som är just säkert.

– Det är bara segrar som räknas, det är därför vihåller på. Det är en tuff match ikväll men samtidigt är det såna här matcher man vill spela, mycket folk på läktarna, derbykänslor på isen, en historik som lyfter matchen ytterligare säger Johan Allansson, ledare i Örenbro och fortsätter; Vi har en god känsla inför matchen. Träningarna har varit bra och vi kommer från en stark period med 21 gjorda mål på två matcher, matcher där vi fått visa vad vi kan och vad vi ska leverera i varje enskild match. Tyvärr är sällan idrotten så enkel, men gör vi jobbet på rätt sätt idag så skall det mycket till för att vi inte tar två poäng, så pass bra lag har vi och det vet alla som kan bandy om. Ta er ner till arenan, det blir ball summerar Allansson.

Ja, Örebros anfallsspel har varit riktigt bra i de senaste två matcherna. Det har varit fartfyllt, bra tajming och härlig skridskoåkning som gett massor av målchanser och hörnor. I synnerhet hörnor har var man varit riktigt vassa på.

Vi bjuds på flera härliga matcher i matchen imorgon i Behrn Arena, eller vad sägs om;

  • Kimmen – Vesslan
  • Bucht – R. Folkesson
  • Eriksson – Lindgren
  • Wallman – Bergman

Bara dessa matcher i matcherna är helt klart värda entrépengen. Och på läktarna räknar vi med årets bästa stämning i Behrn Arena när röststarka Boltic Blues gästar. Men dom kommer att få kämpa hårt för att överrösta Svampen med vänner.

Elias Sandholm är tillbaka efter en längre tids sjukdomsfrånvaro och skänker stabilitet åt försvarsspelet. I övrigt har vi ingen ytterligare information att delge er utan vi får se vad tränarna har i åtanke inför matchen ikväll efter morgonvärmningen i Behrn Arena.

Kan du inte vara på plats så sänds matchen som PPV på Bandyplay. Du kan också följa matchen via livescore på Elitrapport.

En sista uppmaning är att ni alla sköter er på läktarna och visar sportmanship där. Det kommer att vara extra säkerhetskontroller i och med att dessa matcher har en historik av mycket känslor på läktarna samtidigt som polisen klassar det som en högriskmatch. Så snälla, sköt er, alla merkostnader faller direkt på ÖSK Bandy.

Tyvärr inga PLAY inslag inför den här matchen heller då redaktionen till vardags bor i Stockholm och tyvärr inte har lyckats lösa det rent praktiskt den här gången. Vi ber om ursäkt för detta.

Så nu ser vi till att skapa en jättefest i arenan. Varmt välkomna!