Hell Week startar med VSK borta

Per Carlén kallade sina mytomspunna mardrömsveckor på försäsongen ute i skogarna i Skåne för "hell week". Finns det något som kan liknas vid det inom bandyn så lär det vara det som väntar spelarna i bl.a. Örebro nu.

 

Fyra matcher mellan måndag kväll och söndag eftermiddag, där man alltså inleder med mesta mästarna Västerås SK på bortaplan imorgon. Ett Västerås som just nu är ett av seriens formstarkaste lag och där man i sina senaste två matcher vunnit med 8 – 3 borta mot Edsbyn och spelat oavgjort, 3 – 3, borta mot AIK. Örebro som varit hårt sargat av Covid-19 och sjukdomar har bara kommit upp i tre träningspass de senaste 15-16 dagarna. Man har i alla fall lyckats spela de tre senaste matcherna där det blivit 3 av 6 möjliga poäng och där säsongens andra seger togs i måndags hemma mot Vänersborg.

– Det var en riktigt skön seger senast och ett bra go och driv i gruppen. Så där måste vi uppträda i varje match, då kan vi vara med och tävla mot de flesta lagen. Tyvärr har vi fått tiden efter det sönderryckt av covid och sjukdomar, men vi kunde i alla fall träna igår. Det var första gången vi sågs efter segern i måndags. Vi får köra med dom som är friska nu så länge vi kan ställa ett lag på benen. Man får gilla läget lite och ta det dag för dag, vi kommer i alla fall till ABB Arena med fräscha ben och vi skall försöka störa VSK och ge dom en tuff fight.

– Pressen ligger på dom, vi kan gå ut och fortsätta bygga vidare på det vi levererade i måndags, på det lugnet och tålamodet i spelet. Vi har inga planer på att bjuda på någonting gratis och ser fram oerhört mycket mot den här matchen. Det är dessutom det närmaste ett derby vi kommer och en match med anor långt tillbaka i tiden, så det är många som har sett fram emot den säger Johan Allansson, ledare i Örebro som inte vet ännu vilket lag man ställer på benen. Det bestämmer tränarna under söndagskvällen eller måndag förmiddag.

Västerås som tillhör tabelltoppen och jagar Edsbyn, AIK och Villa, kommer troligen att äga mycket boll och vilja driva upp ett högt tempo i matchen för att försöka pressa ner Örebro i dess egna straffområde. Spelare som Martin Landström och Daniel Johansson kommer att vilja ha mycket boll och försöka styra där ute, så dom måste Örebro ligga tight på så att dom inte får utrymme att slå avgörande passningar.

I spelaren nedan kan ni höra Vilgot Sjölanders tankar inför matchen mot VSK borta;

Matchen sänds på Sportbladet med start 18:45 på måndag kväll. Länken har du här. Du kan också följa matchen via livescore på elitrapport.