Dagen då riktnumret 0150 fick en annan innebörd

Minns ni seriefinalen mot KSK 1958? Kanske inte, men vi skall återge det här klassiska mötet mot KSK (numera KVBS) kortfattat.

 

Många Katrineholmare åkte till Örebro 1958 för att se KSK i seriefinalen mot ÖSK. Hemmalaget vann med 15-0. 15-0! Katrineholm har riktnummer 0150. Elaka katrineholmare ville ändra riktnumret till 150 efter matchen.  Det var efter den matchen ÖSK-kedjan, senare ograverad, togs ut till en landskamp mot Finland. De unika fem: Tage ”Tjappe” Magnusson, Olle Sääw, Ove Eidhagen, Karl-Erik Södergren och Gösta ”Stockis” Kihlgård.

Den då Katrineholmsbördiga sportjournalisten  Hans Jonsson med ett lånngt förflutet på NA, minns matchen:

För mig har alltid matcherna mellan ÖSK och Katrineholms SK haft en speciell laddning. Jag fick bandyn i blodet under uppväxten i Katrineholm. 1958 satt jag som tonårig skolungdom på Katrineholms-Kuriens sportredaktion med uppgift att servera färska resultat från seriefinalen ÖSK-KSK på Eyravallen. Det slutade som bekant 15-0 till ÖSK! Att förklara utgången för alla sörmländska bandyfans som ringde tidningen var smått omöjligt. Enda raka var ett snabbt “15-0 till Örebro” och så snabbt på med luren.

Några 15 – 0 lär det knappast bli den här gången, 26/12 2022, men väl en lika stor publikfest och lapp på luckan. Missa det inte! Åk med Svampen till byn och skapa årets bortafest!