Blytung förlust i måstematchen mot Tellus

Örebro är nere på jumboplats i Elitserien efter en blytung bortamatch mot Tellus i Stockholm tidigare ikväll. Tellus vann med 5 - 2 (2 - 2). Och nu är uppförsbacken ungefär lika brant som K2:s sydvästliga spets.

 

– Vi har gjort 35 mål på 15 matcher, då blir det så klart tufft. Idag hade vi några riktigt fina lägen i första halvlek som vi ska göra mål på, men det är bara att erkänna, vårt anfallsspel har inte varit tillräckligt bra under första halvan av serien. Det är den största anledningen till förlusten idag och till det utsatta tabelläget. Det blir bra för spelarna att vara lediga några dagar och tänka på annat än bandy. Så får vi ladda om för att göra en bra fight på annandagen. Ingenting är kört ännu, det är det väldigt viktigt att komma ihåg men vi måste steppa upp rejält i vårt anfallsspel framöver om vi skall börja vinna matcher säger Johan Allansson, ledare i Örebro.

Annars började det bra tidigare ikväll med mål redan i den andra matchminuten genom formstarka Vilgot Sjölander. Efter det hade man ytterligare två jättelägen att utöka ledningen men tyvärr går avsluten över och utanför. Istället kvitterar Tellus på en hörna efter att två Örebrospelare missbedömt ett lyft, gått på samma boll och tappat ut den till hörna. Tellus gör också 2 – 1 på straffslag efter en fin soloprestation där en ensam Tellusspelare i Marcus Magnusson gjorde bort 4-5 Örebroare innan han revs ner. Strax innan straffen för hemmalaget hade Örebro ett skott i stolpen. Örebro kunde dock kvittera en stund senare, även det på straff efter en fin prestation av Robin Folkesson som revs ner på väg mot mål. Straffen säkert i mål av Filip Bergman.

Filip Bergman gjorde 2 – 2 målet på straff i första halvlek.

En smågrinig första halvlek med väldigt tufft fysiskt spel slutade 2 – 2 där Örebro var det något bättre laget och spelförande. Men man hade behövt göra mål på några av de chanser man skapade framåt. 2 – 2 fick snarare Tellus gratis energi av in i andra halvlek. En halvlek där Örebro hade mycket boll inledningsvis men utan att skapa några större farligheter. Man kommer runt bra flera gånger med inspel i straffområdet eller hörnor som resultat, tyvärr är man inte tillräckligt heta vare sig i boxen eller på hörnorna. Spelövertaget i första halvlek och början av den andra hade behövt ge resultat målmässigt. Istället kommer ett lyft från Tellus som Johan Hannagård tar ner på bröstet med en Örebrospelare bakom sig och han avslutar elegant på volley fram till 3 – 2. Ett riktigt vackert bandymål och en sådan prestation är svår att försvara sig emot.

– Jag tycker att vi bli stressade efter deras 3–2-mål. Börjar släppa bollar i fel lägen, tappa den på dåliga ställen. Vi blir passiva då, helt enkelt, och det har vi sett tidigare mot lag som Tellus, som egentligen inte har något eget spel säger Niclas Holmgren, tränare i Örebro.

Nej, Örebro hade förtvivlat svårt att skapa några kvalificerade målchanser i den andra halvleken. Tellus skapade inte mycket heller, men när dom väl kom till avslut i sina omställningar så vart det ofta farligt. Dom hade hetare spelare längst fram ikväll och dom gör också 4 – 2 på ett slumpskott utifrån med mycket folk i vägen i bollbanan. Örebro jagade desperat en reducering men utan att riktigt skapa de där riktigt heta målchanserna. Istället kontrade Tellus in 5 – 2 på tilläggstid genom Marcus Magnusson och hemmalaget vinner rättvist matchen sett över 90 minuter. Man är hetare i de avgörande lägena och får mål i andra som ger massor av gratisenergi samtidigt som Örebro ännu en gång får jobba i en alldeles för tung uppförsbacke.

– Jag tycker att vi kommer ut och gör en bra första halvlek, men vi gör inte målen vi måste göra. Där räcker vi inte till, det går inte att säga annat. Det är klart att vi behöver att forwards gör mål. Men vi behöver också kunna göra mål på hörnor och andra lägen, vilket vi inte heller lyckas med summerar en sammanbiten och besviken Niclas Holmgren.

Bortamatchen mot Tellus innebär att Örebro har spelat halva serien, 15 matcher. 15 matcher återstår, där kommer det att krävas att något radikalt händer i framför allt anfallsspelet för att man skall börja vinna matcher. För nu är det bara seger som gäller på Annandagen hemma i Behrn Arena, någonting annat finns inte. En seger skulle skänka liv åt hoppet om kvalspel, en förlust skulle definitivt döda det. Idrotten är grym ibland, men den kan också vara fantastiskt härlig. Låt oss hoppas att den är det på Annandagen.

Bäst i hemmalaget Tellus denna kväll var duon Marcus Magnusson och Filip Lydén. I Örebro kan bara Theo Lewerin kvittera ut godkänt denna tunga måndagskväll.

Matchfakta

Vi beklagar att vi inte kan bjuda er på höjdpunkterna från kvällens match. Tyvärr var det långa avbrott i sändningen från kvällens match och något klipp med höjdpunkter har ännu ej levererats.