Äntligen match igen!

Örebro har inte spelat match sedan 30/12 2021. Men nu är man äntligen redo för match igen efter alla sjukdomsfall kopplat till den pågående pandemin. Örebro åker upp till Edsbyn för att möta serieledande Edsbyns IF under onsdagen.

.

Snacka om utmaning direkt. Samtidigt, vilken möjlighet! Visserligen lär inte den fysiska statusen på alla spelare vara på toppnivå, korta byten är möjligen att föredra, men oj vad man bara kan gå ut och njuta av sporten bandy. Man har absolut ingenting att förlora och givetvis är hemmalaget, serieledande Edsbyn jättefavoriter, men favoriter har fallit tungt förr. Kolla bara vad som hände back in the days när den ryska björnen föll i det som i folkmun går under epitetet Miracle on ice i OS i Lake Placid 1980.

Det handlar om att visa upp samma heroiska försvarsspel som i Lake Placid, det handlar om att målvakten gör en hjälteinsats, det handlar om att ta vara på dom lägen som ges och sist men inte minst, ingenting skall komma gratis för Edsbyn. Örebro skall vara soldater på fronten i ett krig, redo att försvara det egna målet till sista man. Och kan man hitta dom nycklar i spelet som gav säsongens första seger när Vetlanda besegrades på bortaplan den 30/12, ja, då kommer man absolut att kunna störa serieledarna på dess hemmaplan. Men det råder ingen tvekan om att det är säsongens hittills tuffaste uppgift med dom kanske hittills tuffaste förutsättningarna inför en match, men det är just då som hjältar föds!

– Absolut ingen tror på oss, det är väl just det som gör att vi har en chans, att Edsbyn möjligen tar lite för lätt på uppgiften. Nej, men det är en oerhört tuff uppgift som väntar. Vi måste vara extremt disciplinerade och inte bjuda på någonting. Allt måste sitta så att dom inte får möjlighet att trycka på oss i sina omställningar eller skapa en massa hörnor som dom väldigt gärna vill. Vi måste döda situationerna innan kortsideslinjen och sedan vara mycket noggranna i allt vi gör när vi har bollen i egen ägo. Det blir en härlig utmaning och det skall bli spännande att se vad vi kan ställa till med och om vi orkar i 90 minuter efter alla sjukdomar säger Johan Allansson, ledare i Örebro.

I spelaren nedan kan ni höra anfallaren Anton Engströms tankar inför matchen mot Edsbyn borta;

Matchen går att köpa som PPV på Sportbladet. Du kan även följa den via livescore på elitrapport.