Annandagen är årets fest – Vi ses väl!?

Äntligen är det dags för årets annandagsbandy. Även denna gång med restriktioner p.g.a. pandemin men nu kan vi i alla fall ge 495 personer möjligheten att se matchen på plats mot 8 som var det antal vi fick ta in mot Boltic

förra året. Innan förra årets match så har det varit ett par vändor på bortaplan och vi har inte kunnat ta emot publik på Annandag Jul sedan segern med 9 – 3 mot Nitro/Nora säsongen 2016/17 inför 903 åskådare. Så ta möjligheten att se denna klassiska match på denna klassiska tid imorgon. Vi vet inte när tillfället att arrangera annandagen på hemmaplan dyker upp igen.

Halva serien återstår när vi går in i Annandagsmatcherna i herrarnas elitserie. 15 matcher och hela 30 poäng att spela om. Så ni som pratar om att det är kört för Örebro kan lägga ner direkt. Det är klart att utgångsläget är tufft men att det skulle vara kört är ren och skär lögn. Det finns alla möjligheter i världen för klassiska Örebro SK att klara sig till kvalspel. Frillesås är 7 poäng före på den sista kvalplatsen och det är 30 poäng kvar att spela om. Och med start på Annandagen planerar tränarna och laget att ta säsongens första seger inför en euforisk hemmapublik och således sätta press på såväl motståndaren på Annandagen, Rättvik, som Tellus och Frillesås.

Rättvik var fram till matchen mot Örebro den 9 december det lag som hade svårast att göra mål i elitserien. Då gjorde Christian Mickelsson säsongsdebut efter att ha jobbat på annan ort fram till dess och sedan hans intåg i Rättvik har laget vunnit tre av fyra matcher varav den mest imponerande segern togs i hemmamatchen mot Sandviken, 3 – 1. Mickelsson har kommit in och gjort det han är värvad för att göra, mål. Han har adderat kvalitet till Rättviks anfallsspel och blev tungan på vågen som gjorde att Rättvik har börjat vinna bandymatcher och dessutom fått fart på den offensiva produktionen. Givetvis handlar det inte om en spelare, men han är en aktad målskytt på den här nivån och mål, ja, det har han gjort sedan han kom in och pressen på övriga spelares axlar har så klart sjunkit med x antal procent.

Skall vi lyfta fram några spelare i gästande Rättvik så får det bli trion Rinat Shamsutov, Rasmus Plan och Elliot Fröjd. Tillsammans med nämnde Mickelsson står dom för mycket av kreativiteten i Rättviks anfallsspel. Men den här Annandagen är Örebro ute efter revansch efter den molokna insatsen borta mot Rättvik i december där man inte alls kom upp i nivå i sitt egna spel. Den ilskan som kokade som en finsk bastu i omklädningsrummet direkt efter matchen vill man helst inte se igen, så mycket kan vi säga. Man gav bort segern till Rättvik som inte alls imponerade men som lyckades att göra fler mål, och det är ju tyvärr det elitidrott handlar om, att vinna matcher.

Örebro gjorde tidigare idag ett riktig bra och fartfyllt ispass efter några dagars ledighet och laget är rejält laddat att få visa hemmapubliken vad man faktiskt kan prestera när man träffar rätt och gör det man pratat om. Vilgot Sjölander är fortsatt het och lär få förnyat förtroende längst fram, han är verkligen i zonen. Det blir så klart oerhört viktigt att man hotar i större utsträckning på sina fasta situationer också då man skapar väldigt mycket hörnor via bra prestationer men sen inte riktigt får till det. Där måste det helt bli bättre, då kommer man få fler enkla mål under andra halvan av säsongen.

– Det är bara ut och köra nu, vi kan inte göra så mycket annat. Jobba vidare och bli ännu mer noggranna med våra fokuspunkter. Det var en bra träning tidigare idag och spelarna är laddade till tänderna. Vi är minst lik bra som Rättvik så jag förväntar mig en tempostark match men hoppas att vi kan vara så pass kalla så att vi inte dras in i deras raggarbandy, för den är dom bra och det är säkert dit dom vill få oss också, men vi skall sälja oss oerhört dyrt imorgon säger Johan Allansson, ledare i Örebro.

I spelaren nedan kan ni höra Vilgot Sjölanders tankar inför matchen mot Rättvik.

Vi vill påminna alla som tänkt att se matchen imorgon om att komma i tid för att i möjligaste mån undvika köbildning. Glöm ej heller att ta med ett sittunderlag.

Kan du inte vara på plats imorgon så kan du se matchen på sportbladet. Livescore finns på elitrapport.

P.g.a. rådande restriktioner är enbart kioskerna öppna imorgon. Där hoppas vi att ni visar varandra respekt och håller avstånd vid köbildning.

Är du över 18 år så måste du visa upp ditt Covid-pass vid stationer utanför arenan.

Vi ses i arenan imorgon!