Adrian Carlsson skriver på för ÖSK Bandy

Adrian Carlsson, 21-årig backtalang från Division 1-laget SIF Norrtälje, ansluter nu till ÖSK Bandy, trots flera allsvenska lag på jakt efter hans signatur.

Adrian Carlsson

Adrian är en 21-årig försvarare som kommer närmast från division 1-spel med SIF Norrtälje och det är flera allsvenska lag som försökt att värva honom så det är kul att vi kunde dra längsta strået och knyta honom till oss. Vi ser honom som en bra ersättare till Arvid Karlsson truppen men kanske lite mer spelande och kan vara med och sätta i gång anfallen, ett intressant namn – helt klart.

Hur började det?

Jag började spela i Bollnäs GIF i mina yngsta år, sen flyttade familjen till Edsbyn när jag var 8-9 år gammal. Efter det spelade jag med Edsbyns IF (Junior) och Vox Bandy fram till studenten. Flyttade sen till Norrtälje och spelat med SIF Norrtelje i 2år, som är senaste klubben innan Ösk Bandy.

Vilka positioner har du spelat på?

Började som ytterhalv men sen under gymnasieåren spelade jag back och lite libero. I Norrtelje var tanken att spela back men har spelat på dom flesta positioner under dessa 2 år. Men främst ytterhalv och defensiv mittfältare.

Några formella meriter?

Ja, P18 guld med Edsbyn

Har du nåt jobb nu innan flytten?

Jag har ett jobb på Sportcentrum i Norrtälje nu.

Vill du ha jobb här i Örebro, och i så fall inom vad?

Jobbar som sagt på sportanläggning i nuläget och tycker att det har varit ett jättekul jobb. Så ett liknande jobb hade varit optimalt. Gillar att ha ett jobb där man rör på sig och inte sitter still för mycket, det är väl det enda kriteriet jag har kring jobb.

Vad känner du till om Ösk Bandy idag?

Ända sen jag började prata med ÖSK har jag nog kollat på dom flesta av deras matcher från förra säsongen. Utifrån det har jag väl kunnat få en hyfsad syn på spelet dom spelat och vilka kvalitéer olika spelare har. Örebro har alltid varit en toppkonkurrent i allsvenskan i mina ögon och utifrån känns det som en klubb med en väldigt god grund som varit med länge.

Har du några speciella egenskaper inom bandyn?

Under min tid på bandygymnasiet i Edsbyn tycker jag att jag utvecklade mina defensiva egenskaper mycket med den träningen man fick där. Då spelade jag enbart back vilket gjorde att man kunde fokusera på mer detaljer i spelet och i sin träning. Var även nyttigt att få testa på seniorbandy med division 1 laget som fanns i Edsbyn där man ställdes mot äldre meriterande spelare vilket även utvecklade mig defensivt. Under dom senaste åren i Norrtälje har jag haft mer offensiva roller där jag varit mer delaktig i spelet på ett tydligare sätt. Har fått tagit på mig större roller och varit en drivande del i spelet vilket utvecklat mina offensiva egenskaper i seniorsammanhang. Tycker att denna mix har gjort mig till en spelande back med min spelförståelse och blick.

Vad förväntar du dig i din utveckling nu i Ösk Bandy?

Det känns kul att ta nästa steg upp i allsvenskan och kommer ta åt mig så mycket jag kan av dom som varit med länge. Jag vill se hur långt jag kan ta mig med min bandy så jag kommer göra allt för att utveckla mig så mycket jag kan i ÖSK, lägga ner den tiden som krävs. Att gå tillbaka att spela back känns också bra för min utveckling, oavsett roll jag får i laget så gör jag mitt yttersta för att göra det så bra jag kan. Därför tror jag att det här kommer vara rätt miljö för mig att göra det, framför allt med hall när förutsättningarna alltid är lika.

Känner du till något om staden Örebro?

Det enda man sett av Örebro tidigare är vägen in till Behrn Arena och sedan samma väg ut så har inte jättebra koll. Men jag och sambon tog ett tillfälle att ta en helg i Örebro och kolla runt lite hur staden såg ut när jag kritade på. Då tyckte jag att det såg jättefint ut och man fick en helt annan bild av staden.