Bollnäs vann underhållande match

Det var bitvis vidöppna hav på ett strålande soligt Sävstaås i de båda lagens försvarsspel. Vi fick se hela 15 mål i matchen som Bollnäs till slut vann med 8 - 7 efter ett avgörande ryck under andra halvleks första 15 minuter.

 

– Det är ju totalt mörker när man förlorar, sen så på det sättet som vi förlorar. Man blir helt tom, man blir helt knäckt. Jag tror inte folk förstår hur knäckt man blir. Nej, fy fan, det var inget roligt, det var inget skoj. Men så är det i den här branschen. Det skall bli skönt att få lite distans till bandyn en tid, så kommer man säkert stärkt ur det här, fylld av erfarenheter och lärdomar. Men just nu, när allt verkligen är över och kommer över en på riktigt, att det är slut, att bandyns finrum inte längre är en del av vår vardag, det är smärta av allra värsta karaktär säger Johan Allansson med tomhet i blicken samtidigt som han fortsätter;

– Vi gör det ju så jävla bra offensivt idag, i synnerhet med tanke på att vi inte hade särskilt mycket att spela för. Men det är inte svårt att få massor av gratis energi när en klack på närmare 30 personer möter upp och sjunger i 90 minuter för oss 40 mil hemifrån trots ett hopplöst tabelläge. Jag saknar ord faktiskt för Svampen och Bandyfröjds prestation under den här säsongen. Tyvärr tappar vi riktlinjerna i början på andra och det försprånget vi gav Bollnäs där blev lite för stort att hämta igen även ifall det var snubblande nära på hörnan i slutet som tog i stolpen. Vi ger det ändå en chans trots mardrömsstarten och bjuder på riktigt fin bandy, det måste vi ta med oss. Att göra sju mål på Sävstaås är inte direkt lätt, sen suger det att förlora men det har varit lite av melodin den här säsongen, många täta och jämna matcher dör vi fallit med flaggan i topp avslutar Johan.

ÖSK supportrar i solen på Sävstaås

Publiken bjöds som sagt på en målrik tillställning denna den sista, historiska elitseriematchen på Sävstaås någonsin. På en ruggigt bra is bjöd lagen på en jämn första halvlek chansmässigt där Örebro höll i taktpinnen. Vid ledning med 3 – 2 fick man en straff efter en fin prestation av Filip Bergman. Tyvärr har straffskyttet inte varit tillfredsställande i år och man missade även den här utsökta möjligheten att gå fram till en 4 – 2 ledning. Istället kvitterade Bollnäs på ett långskott i anfallet efter och tog med sig all positiv energi in i omklädningsrummet i halvtid. För starten på den andra blev en mardröm för Örebro trots en stark första halvlek. Bollnäs gjorde fyra mål på 15 minuter, många av dom alldeles för lätt när Örebro tappade riktlinjerna och där och då trodde nog alla att matchen var punkterad. Örebro hade tagit en time out efter 6 – 3 målet för att hitta tillbaka till grunderna men istället fick man ett hörnmål, Bollnäs tredje i matchen, i arslet.

Men Örebros timeout skulle ändå visa sig vara extremt viktig. För laget fann det där lugnet och modet man pratat om, började åka mer skridskor och spela med ett högre bolltempo. Man lyckades såra Bollnäs precis där man pratat om att gå för det extra hårt och Örebromålen trillade in ett efter ett. På dryga fyra minuter gick man från underläge 3 – 7 till 6 – 7.  Man gjorde också kort därefter 7 – 7 på en målvaktsretur, trodde alla, men tyvärr blåstes målet korrekt av för offside och istället lyckades hemmalagets Ere Verhelä med en projektil av tyngre mått, göra 8 – 6 och där var väl matchen punkterad ändå? Inte alls! Örebro gick upp och tokpressade Bollnäs när dom hade boll men det tog 15 minuter innan Tomas Knutson på hörna distinkt satte 8 – 7 målet. Örebros forcering under slutskedet av matchen var intensiv. Ändå var det hemmalaget som fick straff på en snabbt iscensatt omställning men den straffen sköt Riku Hämäläinen ett par meter utanför. Örebro fick möjligheten att kvittera på hörnor två gånger om där den första träffade i stolpen. Hemmalaget redde dock ut stormen och vann en underhållande match med 8 – 7 inför inte allt för nöjd hemmatränare i Andreas Westh.

– Vi bjuder till och det känns bra att få ge lite dramatik tillbaka till alla ”svampar” som följt oss överallt under säsongen. De är fantastiska, säger tränaren Niclas Holmgren och fortsätter; jag hoppas förstås att det finns en tro och en möjlighet att det bara ska bli ett år i allsvenskan. Vi har lärt oss en hel del av den här säsongen. Vi kommer säkert att tappa några spelare, men jag hoppas att många blir kvar. Säkert är det så att många behöver slicka såren efter en riktigt tung säsong såväl fysiskt som mentalt avslutar Holmgren.

Bäst i hemmalaget denna eftermiddag var unge Linus Westh, född 2004. Där har ni en coming man i svensk bandy. I Örebro gör Martin Flodström en riktigt fin insats och svarar bl.a. för 4 poäng. Noterbart också att Vilgot Sjölander kom upp i 20 gjorda mål sin debutsäsong i elitserien, även det imponerande så klart.

Matchfakta

PLAY: Se alla målen här