Storförlust hemma mot SAIK

Örebro förlorade söndagens hemmamatch mot Sandvikens AIK med 2 - 11 efter underläge med 2 - 6 i halvtid. Örebro var aldrig nära i en match där SAIK:s spel i djupled firade stora triumfer matchen igenom.

 

– Vi har det tufft nu mentalt, har förlorat fyra matcher på kort tid vilket så klart är oerhört påfrestande. Sen så ska vi inte hymla med att vi saknar den rutin och erfarenhet på många spelare, rutin och erfarenhet som många andra lag har i sina trupper i form av elitseriespel. Då kan det tyvärr se ut som det gjorde idag där väldigt lite i spelet stämmer. Det finns inte så mycket mer att säga egentligen. Vi måste försöka reboota kroppar och hjärnor inför tisdagens hemmamatch mot Hammarby, vi får försöka att revanschera oss där säger Johan Allansson, ledare i Örebro, samtidigt som spelaren Emil Juhlén konstaterar;

Det är otroligt tungt. Fjärde torsken den här veckan, så det är svårt att hitta något positivt. Det känns som att man gräver sig längre och längre ner, både laget och personligen. Det är svårt att känna att man är bra och vi börjar hänga lite med huvudena. Sen har vi problem både med boll och i defensiven, då är det svårt att vinna bandymatcher. Han tycker ändå att man får lite bättre träff på SAIK i andra halvlek.

– Vi försökte hämta energi och pusha igång oss. Det blir väl lite bättre och vi kan i alla fall hålla i bollen ett tag och skapa några lägen.

Nej, det var ingen rolig söndag i Behrn Arena. SAIK med sin tyngd och rutin kunde diktera villkoren ute på isen, såg dock inte ut att ha något direkt tempo i sitt spel men sen satte man in tryck i precis rätt lägen och lyckades hitta yta på yta i Örebro försvaret som inte lyckades stänga igen utan fick se gästerna spela i dom gång på gång. SAIK:s djupledsspel med lyft och passningar skapade stora problem för Örebro och målen som kom till genom detta var många.

Särskilt bra hos gästerna var kvartetten Daniel Berlin, Hannes Edlund, Dennis Henriksen och Albin Arisniemi. Trots att Örebro släppte in lite för enkla mål med elitseriemått mätt, så skapade man ändå sin beskärda del av fina målchanser i anfallsspelet. Joel Othén i gästernas mål svarade i alla för minst fyra högoktaniga räddningar där det borde ha varit mål och det är möjligt att det hade skapat lite mer nerv i matchen om någon ytterligare utav chanserna i första halvlek hade letat sig in. Örebro hade annars sin bästa period mellan minut 65 och 87, där skapade man också ett par hörnor och några av de farliga avslut som Othén räddade. Samtidigt har SAIK tre skott i ramen under den här perioden men känslan var att gästerna slog av på takten efter 2 – 9 målet.

Robin Folkesson var bäste hemmaspelare denna söndag när Örebro föll ner på jumboplatsen i serien efter att Tellus vunnit hemma mot Vänersborg med 4 – 2. Örebros mål i matchen gjordes av Filip Bergman och Jakob Sjölander.

Matchfakta

PLAY: Höjdpunkter från matchen