Örebro skall försöka betvinga Frillesås i halländska skogarna

Imorgon fredag åker Örebro till de djupa halländska skogarna i höjd svenskarnas semesterparadis Varberg för match mot sensationslaget Frillesås som för närvarande ligger på slutspelsplats i Elitserien.

 

– Dom har gjort det bra, 5-6 säsonger i Elitserien skapar så klart livsviktig rutin samtidigt som man har lyckats bygga en intressant produkt på en ort där det inte borde vara möjligt. Att dom är ett etablerat Elitserielag råder det ingen tvekan om men dom har tagit nästa kliv den här säsongen, mycket tack vare att Jakob Jenefeldt kom in och att unge Gustav Friman nått nya nivåer samtidigt som man har haft fin kontinuitet med bröderna Johansson och Brandin i spetsen. Det blir en tuff match på en annorlunda arena, dom är ett bra hemmalag, men vi har en tydlig idé om hur vi skall kunna störa om, ingenting talar för oss så vi kan bara gå ut och njuta av att spela bandy och ge allt i 90 minuter, sen får vi se hur långt det har räckt efter matchen säger Johan Allansson.

Örebro kommer från en tuff drabbning på Studenternas under onsdagskvällen där defensiven som helhet var stabil men där man kan få ut lite mera av det offensiva spelet. Vi vet att Örebro under torsdagens träning pratat om hur man skall kunna hota motståndarna mer i anfallsspelet samtidigt som det så klart är viktigt att man får igång hörnskyttet igen, att skotten träffar mål och skapar situationer. Örebro gör en ändring i laget inför fredagens match nere på Sjöaremossen. Arvid Karlsson kommer in och ersätter skadade Anton Engström. I övrigt mönstrar Örebro samma trupp som mot Sirius.

Frillesås har ett starkt spel i djupled där man ofta försöker att hitta Fredrik Brandin och Sergey Pochkunov längst fram. Lagets omställningar är ofta farliga där man fyller på med mycket folk i bra tempo.

– Visst är dom bra men det finns svagheter i deras spel som vi skall försöka att utnyttja imorgon, vi har vunnit mot dom en gång och vi kan så klart göra det igen även ifall dom är ett klart bättre bandylag nu än på försäsongen. Det gäller att tro på det vi gör och att vara samlade i försvarsspelet, inte bjuda på några onödiga ytor för en sån som Friman att gå med boll på, då kan man bli straffade rätt rejält avslutar Allansson.

Poängbästa spelare i Frillesås är Jakob Jenefeldt och Mattias Johansson med 19 poäng vardera. I Örebro är Vilgot Sjölander poängbästa spelare med 18 poäng varav 15 mål.

Är du inte på plats och äter din hamburgare och dricker din Trocadero samtidigt som du sjunger om Restalundsvägen, så kan du alltid göra det hemifrån soffan när du ser matchen via PPV på Sportbladet. Matchen går också att följa via NA Sportens nätupplaga.

En PLAY intervju med en spelare kommer upp i våra sociala medier under fredag lunch.