Förlust borta mot Sirius

Örebro förlorade onsdagskvällens match borta på klassiska Studenternas med 2 - 7 mot topplaget Sirius efter underläge med 1 - 2 i halvtid. Hemmalaget vinner matchen rättvist sett över 90 minuter och är tyngre i framför allt andra.

 

Örebros första halvlek är annars riktigt bra defensivt och man håller Sirius borta från att skapa några riktigt heta målchanser frånsett målen som kommer på en snabb omställning och en fin frislagsvariant. Men matchen kunde ha fått en annan take när Örebro var klart hetare i inledningen av matchen. Efter Vilgot Sjölanders vackra mål på friläge efter ett fint lyft från Robin Folkesson så var Vilgot en bröstkorg på mållinjen från att göra 2 – 0 på en hörnretur. Nej, Örebro är riktigt bra defensivt i en jämn första halvlek och oavgjort hade inte alls varit orättvist här. Tyvärr drar Örebro på sig två sena utvisningar som gör att man börjar andra halvlek med två man mindre på isen.

Örebro lyckas så när reda ut den stormen men till slut gör Sirius 3 – 1 på straff genom Ted Bergström Heramb. Örebro svarade dock per omgående dryga två minuter senare när Vilgot Sjölander gjorde sitt och Örebros andra mål för kvällen och det var nerv i matchen igen. Men bara minuter senare när Simon Folkesson var på väg in på isen gör Sirius genom David Thorén 4 – 2 på en hörnretur. Örebro skulle dock få chansen att krypa närmare när man fick spela med två man mer på isen. Tyvärr förivrar man sig lite och har svårt att skapa några heta målchanser.

Vilgot Sjölander, poängbäst i ÖSK och två nya mål in på kontot ikväll.

Det var den stora chansen och borde naturligtvis ha utnyttjats bättre. Efter att Sirius var fulltaliga tar man över spelet allt mer och bollen kommer snabbt tillbaka ner i Örebros straffområde i spelvändningar. Hemmalaget gör matchens sista två mål, 5 – 2 och 6 – 2 mellan matchminut 78 och 80. Under den här perioden gör också Joakim Bergqvist några riktigt svettiga räddningar.

– Tyvärr så får vi ingen riktig fullträff idag för att kunna vinna mot Sirius. Vi gör en helt ok första halvlek men släpper in ett frislag i slutet. I andra halvlek får vi starta med 2 man mindre och får några horribla domslut mot oss som gör att dom gör mål på en hörna och en straff. Sen är vi inte riktigt med och Sirius vinner rättvist säger tränaren Niclas Holmgren.

Ja, Sirius tyngd i skridskoåkningen och tryckspelet är riktigt vasst och jobbigt att hamna längre perioder i. Det är ingen tillfällighet att dom spelat ihop 30 poäng. Örebro får inte riktigt till sitt anfallsspel i matchen som Holmgren är inne på och då blir det så klart jobbigt men försvarsspelet är riktigt bra, i synnerhet i den första halvleken. Det skall man absolut ta med sig till kommande matcher samtidigt som man måste värdera och spela med mer smartness i anfallsspelet.

Försvararen Theo Lewerin är inne på samma spår;

– Vi får en bra start på matchen med tidig ledning, sen tycker jag att vi håller en bra defensiven i första halvlek. Andra halvlek känns ganska stressad i början när vi börjar matchen med 2 spelare mindre. Resten av andra halvlek har vi svårt att skapa några riktigt heta målchanser och dom får kontra på oss och göra mål.

Matchens lirare Vilgot Sjölander fyller i;

– Vi gör en bra första halvlek defensivt förutom de två målen vi släpper in som är för billiga. I andra åker vi på jobbiga mål bakåt som suger energin ur oss och gör att vi aldrig riktigt kommer upp på någon bra nivå. Vi får tjura ihop ikväll och ladda om för ny viktigt match på fredag.

Bäst i Örebro, Vilgot Sjölander, som imponerat stort hittills den här säsongen. I hemmalaget Sirius gör David Thorén en riktigt bra match och är het inne i endzone. Vad gäller situationen i slutet som i media utmålats som ett hockeyslagsmål, det kan inte vara mera fel. Det är mycket känslor inblandat i båda lagen och båda vill stå upp för sin sak, men vad vore sporten utan känslor? Båda lagens tränare tyckte att man kunde haft lite mera känsla där och lugnat ner situationen och sedan spelat klart matchen. Är ni osäkra på vad som hände? Kolla in höjdpunkterna eller NA:s nätupplaga så förstår ni vad vi menar. Nog om det.

I spelaren nedan kan ni höra Elias Sandholms tankar efter matchen mot Sirius;

PLAY: Höjdpunkter från matchen på Studan