”Vi skall kriga i 90 minuter”

Imorgon åker Örebro till Uppsala för match mot IK Sirius på klassiska Studenternas som gett bandyälskare världen över många fina minnen genom åren. Skapas ett nytt imorgon för bandyfrälsta med Örebrosympatier?

 

Så kan det absolut bli. Det kommer säkerligen innehålla inslag av en playoff-game med mycket kamp. En hel del av detta styrs dock så klart av hur väderleken utvecklar sig under dagen och kvällen. Läge således att plocka fram den största krigaren inom sig och kämpa ned Olle Gabris mannar på dess hemmaplan. Sirius är en av de stora överraskningarna i serien hittills tillsammans med Broberg. En bra offensiv kryddat med ett starkt hörnskytte (12%) och en spelare som levererat som en av seriens absolut bästa hittills, Ted Bergström Heramb. Han är den stora härföraren tillsammans med lagkapten Ted Haraldsson och Nils Bergström. Sirius är ett skridskoskickligt lag som gärna vill driva upp tempot och spela in i motståndarnas fickor.

Senast lagen möttes vann Sirius med 5 – 1 i Behrn Arena och det var just deras tryckspel i omställningarna som kännetecknade dom då. Sedan dess har framför allt Örebro tagit stora kliv i det egna spelet och vi tror att man kommer att kunna stå upp bättre mot Sirius på Studenternas. Laget är inställda på 90 minuter krig och får tillbaka viktige Robin Folkesson från corona-karantän. Man pratade efter senaste matchen mot Västerås att man måste försöka ta med sig de positiva bitarna från den matchen där dom första 45 minuterna var några av säsongens absolut bästa. Att men sen tappade nivån och riktlinjerna i andra har mycket med  de senaste veckornas sjukdomsbortfall att göra. I stort sett alla sjuka omlott och endast tre träningar på närmare 20 dagar sätter så klart sina spår. Därför var det viktigt att få 90 minuter i benen mot VSK och laget är nu redo att ta sig an nästa uppgift.

All press ligger på Sirius som med sina 28 inspelade poäng jagar poäng nummer 30. Örebro kan gå ut och fokusera på det egna spelet, upprätthålla lugnet i detsamma och tighta till det i defensiven. Markeringsspelet inne i det egna straffområdet blir extra viktigt mot ett offensivt spelande lag som Sirius. Går man inte bort sig utan får försvara samlat över hela isen så kommer Sirius att få jobba hårt för att penetrera den defensiv som när Örebro får till den, är riktigt, riktigt bra. Glädjande också att vi i denna match återigen får stöd på läktarna av supporterklubben Svampen, det betyder oerhört mycket.

I spelaren nedan kan ni höra ledaren Johan Allanssons tankar inför onsdagens match på studan;

Publik- och biljettinformation på Sirius hemsida hittar ni här.

Matchen sänds på Sportbladet. Du kan även följa liverapporteringen på NA Sporten.