1 – 5 förlust hemma mot Sirius

Örebro förlorade tisdagens hemmamatch mot tabellsjuan Sirius med 1 – 5 efter underläge 0 – 3 i halvtid. Sirius vann tisdagskvällens match rättvist och Örebro straffade Örebro gång efter annan på framför allt hemmalagets bolltapp.

Hade det inte varit för att man återigen var riktigt bra på defensiva hörnor så hade det kunnat bli ännu större siffror i gästernas favör. De 136 i publiken fick annars se en pigg start av Örebro. Första 20 minuterna är jämna och chansfattiga. Båda lagen ligger väl samlat i sina respektive försvarsspel och de chanser som gästerna Sirius skapar tar Joakim Bergqvist förtjänstfullt hand om i målet. Som från ingenstans erövrar Sirius bollen i matchens 21:a minut och ställer om snabbt, spelar in i Örebro och får ett friläge som Albin Thomsen säkert förvaltar.

Örebro har en jättechans vid 0 – 2 att reducera från nära håll men bollen har förtvivlat svårt att studsa Örebros väg just nu inne i motståndarnas straffområde. Istället gör Ted Bergström Heramb sitt andra mål för kvällen på ett friläge i vad som såg ut att vara en klar offside med minst 1.5 meter men inga protester hjälpte där för Örebro, psykologiskt tungt. Innan 0 – 3 hade han gjort ett vackert 2 – 0 mål med ett långskott i krysset som överraskade alla.

I andra halvlek kommer Sirius ut piggast och sätter tryck på Örebro och gör två snabba mål under första fem minuterna och stänger där mer eller mindre matchen. Vackra spelmål, absolut, men dom tillkommer på nya bolltapp i Örebro som Sirius får ställa om på med explosiv skridskoåkning. Örebro drabbas sedan av flera utvisningar på rad och får jobba i rejäl uppförsbacke resten av halvleken. Man har svårt att skapa riktigt heta målchanser framåt och Sirius äger bollen större delen av tiden och skapar som vi nämnde tidigare en hel del hörnor.

Där är dock som tur är, Örebro ett av seriens bästa lag. Men det var en klen tröst idag. Men kanske viktigast, 1 – 5 reduceringen i 89:e efter nästan 180 minuter utan ett mål, det var oerhört viktigt rent mentalt och det var lagets poängbästa spelare som höll sig framme på en retur, Vilgot Sjölander.

– Vi visste att det skulle bli tufft, men att vi skulle ha noll segrar efter 13 matcher hade vi inte trott. Vi luftade vad vi känner och tycker och landade i något bra som vi får ta vid nästa träning, i morgon. Vi känner att vi inte riktigt är nära att vinna just nu. Vi hade någon period mot Vetlanda och Bollnäs och Broberg som var ganska bra, där vi inte fick med oss full utdelning säger Robin Folkesson.

– Någonstans måste vi hitta tillbaka till det enkla, komma tillbaka till att vara nära att vinna matcher. Vi kommer inte få något gratis det här året, så är det, men vi måste börja med att göra mål. Mot Edsbyn hade vi fem–sex klara lägen i första halvlek som vi kunde gjort mål på, och likadant i dag. Första 20 hade vi lika många lägen som dem, men skillnaden var att de gör mål. Det är väl självförtroende i kombination med att vi tappat en hel del mål från förra året i form av dom finska anfallarna, nya positioner och nya krav avslutar en sammanbiten Robin.

I spelaren nedan kan ni höra tränaren Niclas Holmgrens analys av kvällens 1 – 5 förlust.

PLAY: Höjdpunkter från matchen

Matchfakta