Information om Covidpass

Från 1/12 kommer det att krävas Covidpass för att se våra hemmamatcher live. För att göra processen så smidig som möjligt vid vår första match med de nya direktiven (Edsbyn hemma 10/12), ber vi er ta del av delad information.

 

OBS! Att det kommer att krävas legitimation även ifall du har ett giltigt Covidpass i mobilen. Då vi inte har några sittplatser i arenan så är det nedanstående som gäller. Planerar du att se Örebro i Behrn Arena efter 1/12 ber vi er att redan nu lösa nedanstående om ni inte redan har gjort det.

Har man inte tillgång till bank-id kan man beställa ett Covidpass som skickas per post. Förmodligen är leveranstiden för att få ett Covidpass per post ett antal dagar eller mer.

Allmän info från regeringen;

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/11/vaccinationsbevis-ska-enkelt-kunna-verifieras-och-anvandas-fran-och-med-1-december/

Här länk för nedladdning av covidpass med bank-id;

https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/

Här länk och information hur man beställer sitt covidbevis utan bank-id;

https://www.ehalsomyndigheten.se/tjanster/covidbevis/du-som-inte-anvander-e-legitimation-eller-saknar-folkbokforingsadress/

OBS! Du som boende i region Örebro har fått ett vaccinationskort där dina vaccinationstillfällen anges. Om du har kvar detta kort så kan du om du tycker att det är för krångligt med att införskaffa ett Covid pass i mobilen, ta med detta tillsammans med giltig legitimation och visa i entrén för kontrollanter.

Det kommer inte vara möjligt att komma in i arenan på matchdag utan godkänt Covidpass eller vaccinationsbevis med tillhörande legitimation. Vänligen respektera detta!

Om ni har frågor eller funderingar kring detta, vänligen kontakta kansliet så hjälper vi er så gott vi kan med att svara på era frågor.

Mer information kommer när myndigheterna delgett oss hur vi på ett smidigt sätt hanterar och skannar av Covid passen i entréerna.