Leo Hadders in i A-truppen

Uppdaterad: 29 jun 2020

Leo Hadders med moderklubb Örebro SK, har belönats med ett A-lagskontrakt. Leo är född -02 och har genom hela sin spelarkarriär representerat ÖSK Ungdom och Wadköping. Leo kommer att träna kontinuerligt med A-truppen och tävla på samma villkor som alla andra men det handlar så klart först och främst om spelarutveckling. Signeringen visar alla att det går att få chansen i A-truppen som ung egen produkt om man tränar hårt och är målmedveten.

Foto: Lennart Eriksson


Leo Hadders mottog under 2017 ÖSK:s 10-årsförenings bandystipendiat. Priset delades ut av en annan Örebrofostrad spelare, Erik Säfström.


Leo är träningsvillig och har potential. Han blir en av kuggarna i vårat division 1 lag Wadköping samtidigt som han får möjligheten att kontinuerligt träna med ett topplag i Allsvenskan. Gör han riktigt bra ifrån sig finns det mycket som talar för en debut i A-laget under säsongen. Den här typen av kontrakt skriver de flesta klubbar med unga egna talanger idag så att de förbereds och kan se vad som krävs på elitnivå. Leo är en svinbra kille och passar väl in i gruppen som han har tränat med under stora delar av försäsongen.

Johan Allansson, styrelseledamot Örebro SK Bandy


I och med dagens två påskrifter jobbar sportgruppen nu vidare med att säkra upp ett sista namn, sen är truppen klar inför säsongen 2020-21. Vi kan konstatera att det ser mycket intressant ut. På förhand ett starkare lag än förra säsongen trots tuffa Covid-19 tider. Vem spelare X, sist in i truppen blir, får vi återkomma med. Håll ögonen öppna!


Leo kommer att bära tröja #64 i A-laget.