Hemska sista 20 mot LAIK

Det blev en mörk fredag i Lidköping. Det som började så bra slutade i bedrövelse. Ett starkt ordval men matchens sista 25 minuter är anmärkningsvärt svaga. Att förlora är en sak men att göra det så här något helt annat. Det är tur att inga poäng stod på spel ikväll.

Matchen inleddes annars riktigt bra av Örebro som var det bättre laget i första halvlek. En tät och solid defensiv ungefär så som vi målat upp en idealbild av hur den skall se ut med de starka försvarare vi har. Saku Hämäläinen fick göra sitt första ÖSK mål och Nico utökade till 2 - 0 när ÖSK hade fart och bredd i sitt spel och man oroade ständigt. Tyvärr var man lite för ineffektiva i straffområdet och man borde ha gjort något mål till i första.

Saku Hämäläinen gjorde sitt första mål i ÖSK tröjan mot LAIK.


Andra halvleken inleder Örebro också klart bäst och man kommer runt LAIK med fart och frenesi gång på gång. Men återigen saknas det där lilla extra framför mål där man bränner lite för mycket. Närmast var Alexander Strand som via målvakten prickade ribban. Innan det hade Joakim Westberg hunnit med att rädda en straff och just här, någonstans runt minut 62-63 kändes det som att Örebro hade full kontroll och att det bara var en tidsfråga innan 3-0 skulle komma.

Joakim Westbergs fina straffräddning, tyvärr räckte den inte till seger.


Att det blåste snålt kring LAIK här snappade också Jesper Bryngelsson upp när han tog TO. Och efter den förändrade matchbilden totalt. LAIK fick energi och Örebro blev ängsliga och för låga. Trots att LAIK många gånger åkte rakt fram kunde ensamma hemmaspelare skapa farligheter mot 3-4 Örebroare. En i första halvlek av Örebros försvar helt neutraliserad Christofer Norin, gjorde långa stunder som han ville och han svarade för tre av de fem LAIK målen i andra halvlek.

Att det får se ut som det gjorde sista 25 minuterna är på intet sätt acceptabelt. LAIK får göra fem mål relativt ostört. Visst de höjde sig efter TO men fick enormt stor hjälp av Örebro. Ett Örebro som just nu har mycket att tala om och förändra. Det är dags att steppa upp från och med måndag. Vi vet alla vilken kapacitet denna grupp har men man har ett hästjobb att göra inför premiären för att undvika att såna här saker händer igen.


För i ärlighetens namn gör inte LAIK någon särskilt bra match men det är inte svårt att vinna om man har LAIKs kvaliteter i laget och man bjuds ett buffébord sista 25. Vi får bryta ihop och komma igen. Viktigt och oerhört skönt med en ledig helg nu. På måndag börjar ett långt och mycket hårt arbete för att hitta rätt balans och jämnhet över 90 minuter.

Matchfakta