”Vi kan spela helt utan press mot Rättvik”

I eftermiddag väntar serieledande IFK Rättvik på bortaplan. Då får Örebro en utmärkt chans att som första lag den här säsongen plocka poäng av dalmasarna. För en gångs skull hejar nog alla på ÖSK den här eftermiddagen

då det handlar lite om att hålla liv i slaget om direktplatsen till Elitserien.

En tuff uppgift så klart för ett Örebro sargat av skador och sjukdomar. Vi pratade kort med några spelare och tränarna igår och gruppen är grymt revanschsugna efter nederlaget mot Ljusdal på fredagen. Man känner att man spelade tillräckligt bra för att vinna, men problemet och faktumet kvarstår, hur ska man stoppa blödningen bakåt?

I Rättvik saknas från Bollnäs inlånade Tim Stjernström. Istället kommer Rasmus Skarps in från Edsbyn med kort varsel. Skarps satte två av tre baljor för Edsbyn när laget förlorade med 5 – 3 mot Edsbyn under fredagen.

– Vi kan spela avslappnat och helt utan press på oss. Vi har ingenting att förlora egentligen. Givetvis kommer fokus att ligga på att stänga till ytorna bakåt och att inte tappa så mycket boll som gör att motståndarna kan ställa om på oss. Är vi samlade i försvarsspelet är vi oerhört svåra att göra mål, vi skall försöka att få till den biten idag, sen får vi ta det därifrån kommenterar Johan Allansson i Örebros ledarstab.

Tyvärr lyckades vi inte få tag i någon spelare eller ledare för en intervju inför dagens match. Ni ser den som PPV på Bandyplay eller följer den via Livescore på Elitrapport.