Sidan är optimerad för 

datorer och läsplattor.

Lightversion i mobilen.

ÖREBRO SK BANDY

RESTALUNDSVÄGEN 10

702 16 ÖREBRO

070 - 765 44 63

info@oskbandy.se

© 2019 ÖREBRO SK BANDY

7506370.png
staylive.png
profile.png

UNGDOM

Här finner ni information om ÖSK Bandys

ungdomsverksamhet som drivs i ÖSK Ungdoms

regi, precis som all annan ungdomsidrott i ÖSK.

Örebro SK har varit en institution i bandySverige när det gäller att fostra framgångsrika spelare på yppersta Elit- och landslagsnivå. Men återväxten och verksamheten har under senaste tio åren stagnerat något p.g.a. olika orsaker. Det är något vi vill ändra på!

För att nå långsiktig framgång på seniorsidan med en stabil ekonomisk grund, krävs det att vi återigen får ungdomsverksamheten att blomstra och framför allt två parametrar är viktiga, att vi ger dem möjligheten att få ha kul samtidigt som de får en bra bandyutbildning och att vi attraherar nya människor till bandyn i de unga åren, gärna flickor.

Som ni alla vet så ligger Örebro SK:s ungdomsverksamhet, oavsett sport, i en egen förening, ÖSK Ungdom.

 

Där har man nu hittat vägar för att förbättra samarbetet mellan ÖSK Bandy och ÖSK Ungdom tillsammans för att på bästa möjliga sätt värna om våra unga spelare och ge dem chansen till rätt utveckling så att fler spelare är redo att ta klivet upp i ÖSK:s A-lag från ungdomsverksamheten. Samtidigt kan man förberedas på flera andra sätt, t.ex. genom spel i någon av våra samarbetsklubbar i division 1 eller i vårt P-19 lag som vi tror kommer att bli riktigt slagkraftigt kommande säsong.

UNGDOMSBANDYNS HUVUDPARTNERS

nercia-logga-768x192.jpg
stadium.jpg
Skärmklipp.PNG

En stor eloge i att vi har kommit igång med att se över ungdomsverksamheten, förbättra samarbetet och bli en mer unisont enhet har Pär Eriksson, mångårig ledare inom ÖSK Bandy och utbildad på högsta internationella tränarnivå. Han är som gjord för rollen som samordnare för denna satsning för bandyn i hela distriktet och mycket har redan hänt sedan vi tog krafttag kring dessa frågor under vintern 2018/19.

Men mycket mer är på gång och för första gången på många år känns det riktigt bra kring bandyn som helhet i Örebro Stad. Det är någonting spännande på gång, gå bara ner och se på Allmänhetens åkning eller skridskokul på helgerna så förstår ni vad vi menar. Vi är helt klart på rätt väg men mycket återstår. Signalerna vi fick på infoträffen om hur vi ser på framtiden för bandyn i Örebro var dock genomgående positiva och vi ser med tillförsikt fram emot säsongen 2019/20 på ungdomssidan.

Vi kommer här nedan att länka till ungdomslagens hemsidor på ÖSK Ungdoms portal och lägga upp kontaktuppgifter för alla lag så fort detta är klart. Tveka inte att ta kontakt med någon av dem om ni skulle ha frågor eller om ni är sugna på att prova på bandy.

Pär Eriksson, Bandysamordnare

Telefon: 070 - 360 76 07

E-post: 0703607607@bredband.net