Tidigt nyårsfyrverkerieri med tvåsiffrigt på annandagen!

I ÖSK Bandy var nog känslan inför matchen att de bra insatserna mot Ljusdal och Falu BS givit råg i ryggen efter den snöpliga förlusten mot Djurgården i årets snömatch för ett par veckor sedan. Det gjorde det – och mer därtill.

Inför dagens match mellan ÖSK Bandy och Katrineholm Bandy spådde jag att det skulle bli en annorlunda match än den förra året då ÖSK storvann med 14-2! Men ack så fel jag fick och det trodde väl ingen i Katrineholm heller att det kunde ske igen, då Katrineholm gjort flera bra matcher i år. Dessutom var det endast en eller två i en ordinarie laguppställning som saknades, så laget såg ganska ”konkurrensmässigt” ut inför matchen.

I ÖSK Bandy var nog känslan inför matchen att de bra insatserna mot Ljusdal (2-2), Falu BS (7-3) givit råg i ryggen efter den snöpliga förlusten mot Djurgården i årets snömatch för ett par veckor sedan.

Ganska direkt tog ÖSK tag i taktpinnen och efter dryga åtta minuter gör Simon Folkesson 1-0 med en kanon från långt avstånd i krysset som målvakten inte nådde, riktigt snyggt!

Raskt därefter skulle det visa sig att ordspråket ”släkten är värst” skulle gälla, då Katrineholmsbördige Linus Doktare gör 2-0 inför ögon av sin far (ledare i Katrineholm) och sin släkting (kusin tror jag), Gustav Doktare, som är spelare i Katrineholm. Som jag skrivit nån gång är det nästintill målgaranti på Linus, dessutom assistgaranti på Alex Adeheimer som passar till målet!

Sedan följde en period med spel fram och tillbaka med räddningar av dagens ÖSK-målvakt Sebastian Lundgren, tryggheten själv, som åter gör en toppmatch. Jag säger det igen, ÖSK förfogar över två riktigt bra målvakter som gör att man kan alternera utan att det försvagar något alls.

I den 23:e gör isens elegant Filip Berman 3-0 efter en högerhörna och nu börjar man ana vartåt det skall barka också, för bara minuter efteråt gör Alex Adeheimer 4-0 efter pass från matchens lirare i ÖSK, Simon Folkesson, som gör en kanonmatch och är ett ständigt hot för motståndarna med sina tunga uppåkningar.

Efter en period med fem ÖSK-hörnor är det dags igen för Filip Berman att göra mål till 5-0 och vem är passare om inte dagens ÖSKare Simon Folkesson? Här kändes som om Katrineholm ändå försökte men utan resultat då 5-0 stod sig till paus.

Efter paus då ett lag leder brukar motståndarna börja lite starkare en stund i en ambition att kvittera så spelet till en början var aningen jämnare. Här var också flera utvisningar på båda lagen som en effekt av att Katrineholm vill gaska upp sig och försöka visa att ”vi ger inte upp” trots siffrorna. När sedan Alex Adeheimer gör ett snyggt mål till 6-0 efter att Simon Folkesson åter assisterat så tycker jag mig se att flera Katrineholmare tappade sugen, om de inte gjort det tidigare. Ibland fick man känslan att allt ÖSK gör blir framgångsrikt, då man gör mål på alla möjliga sätt.

Katrineholm bjöd emellanåt på väl stora ytor som ÖSK inte var sena att utnyttja och det går inte i bandy. Och strax ringer det för mål igen genom Olle Ekholm till 7-0 efter pass från vem? Jo, Mr. S Folkesson naturligtvis!

I den 69:e matchminuten ökar hemmalaget på till 8-0 av Oscar Larsson efter pass från Sebastian Brandt och nu är frågan – ska ÖSK göra tvåsiffrigt?

Efter ett riktigt snyggt mål av en dribblande Filip Bergman och åter en pass från Sebbe Brandt till 9-0 så var tvåsiffrigt inom räckhåll.

Katrineholm gör sedan 9-1 av Niklas Eriksson och här dyker han upp släktingen, i matchprotokollet via passning till målet, Gustav Doktare. Synd för Lundgren att få släppa in ett, men han kan vara stolt över sin insats idag hursomhelst.

Åter en period med spel fram och tillbaka med hörnor åt båda håll innan Alex Adeheimer, på övertid, gör 10-1. Åter assist av S Brandt!

En väldigt bra genomförd match av ÖSK och tränarparet Gustavsson-Holmgren var efteråt rätt nöjda över det starka jobbet i defensiven som gjorde det svårt för ett blekt Katrineholm. Alla i hemmalaget kan klappa sig själva på axeln för en kanonmatch som gärna får upprepas.

Returmatchen är i Katrineholms nya arena den 29/12, som ÖSK:are vill man se en upprepning, men det kan väl inte tolereras av Sörmlänningarna, eller?

Trevligt att konstatera att en det blev en bra publiksiffra på 685 betalande och att de olika serveringsställena sålde så det knakade både Pytt, Öl och Hamburgare! Tack till all publik som kom och förgyllde tillställningen, även Katrineholms supportrar!