Viktig match på flera sätt mot Kungälv

Imorgon spelas en match som är viktig på fler sätt än de rent sportsliga. ÖSK Bandy tillsammans med ICA Maxi Boglundsängen och Barncancerfonden samlar då in pengar till förmån för Barncancerfonden. Mer information om hur du kan bidra till insamlingen finns längre ned i artikeln.

Men det skall ju spelas bandy också och Örebro har fortfarande, tro det eller ej, en chans, om än liten, att ta en kvalplats. Även ifall det inte skulle ske så är det så klart oerhört viktigt att vinna det som är kvar och då först den här matchen mot seriens just nu formstarkaste lag, Kungälv. Varför? Det är enkelt! En topplacering gör allt så mycket enklare ur flera olika perspektiv, intresse och marketing är två. Kungälv ja, de förlorade senast hemma mot Nässjö men hade innan det åtta raka segrar vilket gör dem till seriens formstarkaste lag. Faktum är att de innan förra omgången inte hade förlorat sedan Örebro vann med 5 - 1 på Skarpe Nord den 10 december.

Den stora anledningen stavas Mikael Lindberg och Ted Skoglund. De gjorde båda comeback och tillförde såväl rutin som en helt annan karaktär. Under deras vingar har samtliga spelare lyft sig en nivå och spelat mer avslappnat samtidigt som de bärande spelarna, i synnerhet Niklas Holopainen och Viktor Uhlin, höjt sig än mer. Uhlin sitter inne på en av seriens bättre passningsklubbor. En oerhört stark uppryckning av ett lag som mer eller mindre var krisstämplat med endast 5 poäng i början på december.

Det blir en härlig värdemätare för Örebro som kommer från en tung förlust nere i Trollhättan. Men man förlorade mot ett för dagen bättre Gripen och det var för många delar i det egna spelet som inte fungerade till fullo. Man tappade riktlinjerna, kort och gott. Det hoppas vi att man kan hålla sig till mot Kungälv, där finns det inte utrymme för några snedsteg.


Det är säsongens sista hemmamatch i serien och även om försvarsspelet svajat på slutet så har man producerat framåt. Laget har gjort mest mål i serien trots att man haft problem med hörnslagen. Mot Gripen var dessa dock riktigt bra såväl defensivt som offensivt. Kan man fortsätta leverera på den nivån där har man en god vinstchans i säsongens sista seriematch på hemmais. Vi tror på seger i en jämn match där konsekvent agerande och mod blir avgörande.

Matchsponsor är ICA Maxi Boglundsängen.


Glöm inte att skänka pengar till Barncancerfonden, läs mer om det här.

Stanna också kvar efter slutsignalen. Supporterklubben Svampen kommer då att dela ut pris till säsongen 2019/20:s bästa Örebrospelare, framrösta av supportrarna.


Kan du inte vara på plats så kan du köpa matchen som PPV på Bandyplay. Matchen startar 14:00 i Behrn Arena. Restaurang Terrassen håller öppet från 12:30.