Viktig match mot Boltic

Det har skrivits i olika medier och på olika forum att Örebro är klara för finalspel, det stämmer inte. Det är att gå händelserna i förväg även ifall det krävs något av tidernas genomklappning av Örebro för att missa. Men klar är man först när man är det till 100% och det är inte Örebro. Nog om den saken. Matchen mot Boltic är väldigt viktig av flera olika anledningar, bl.a. närmar sig serien med stormsteg och varje prestation behöver således lyftas till en bättre nivå än den föregående, det är inte så mycket kvalitativ tid kvar att slipa detaljer på.

Matcherna mot Boltic brukar alltid vara underhållande och innehålla något som bäst beskrivs som derbykaraktär. Tätt, frenetiskt och smågrinigt, det är en hel del prestige mellan dessa i bandySverige klassiska och historiskt sett mycket framgångsrika föreningar. Om lördagens motståndare kan ni läsa mer här i en artikel som publicerades igår.

Sedan Supercupen startade har vi sett en jätteutveckling på flera områden jämfört med de två första träningsmatcherna på försäsongen. Det var längesen vi såg ett så målinriktat och fokuserat ÖSK lag. Man tävlar i varje moment på träning och ingen nöjer sig med att vara näst bäst. Det sporrar alla att hela tiden försöka bli bättre och utvecklas ännu mer såväl på individ- som på lagnivå. Det är en fantastisk glöd i gruppen just nu. Sen finns det så klart massor att utveckla men för att vara så här tidigt in på säsongen ser det väldigt intressant ut.

Det viktigaste för oss i matchen mot Boltic blir att vi återigen sätter vår defensiv. Vi har gjort det bra de senaste matcherna så vi måste jobba minst lika hårt över hela banan för att vinna. Otroligt viktigt att vi får med en bra känsla inför kommande matcher och gör vi vårt spelar vi slutspel nästa helg.

Niclas Holmgren, tränare


Fullt ös medvetslös! Defensiven är viktigast, sätter vi den har vi goda chanser att vinna. Lika bra jobb från våra forwards som sist.

Simon Folkesson, ny från Hammarby

Matchen spelas utan publik den här gången men sänds givetvis precis som alla andra försäsongsmatcher, gratis, på Bandyplay. Sändningsstart 13:55, matchen startar 14:00.