Viktig information kring Covid-19

Nedan följer viktig information från klubben med anledning av rådande pandemi i samhället. En pandemi som gör att tvingas planera om en del, till att börja med fram till seriestart den 31/10.

De fyra första matcherna på hemmaplan, träningsmatchen mot Finspång och de tre gruppspelsmatcherna i Supercupen, spelas utan publik. Det är alltså ett stängt evenemang och vi hoppas och tror att ni har full förståelse för detta beslut.


Men, vi kommer säkerställa att alla matcher i Supercupen sänds gratis på bandyplay och samtidigt informera om hur ni kan stötta föreningen ekonomiskt på olika sätt under dessa sändningar. Vår förhoppning är att era eventuella bidrag kan täcka de kostnader vi har i samband med matcherna, t.ex. domarna.


Vi pausar också säsongskortsförsäljningen tills vi vet om eller hur många vi eventuellt får ta in i hallen i seriespelet. Det är ett bra tag dit och mycket kan hinna att förändras innan första hemmamatchen i BandyAllsvenskan i november. Vi hoppas dock givetvis att man möjliggör för åtminstone 200 åskådare per match förutsatt att man kan garantera avstånd och andra smittskyddsåtgärder.


Klubben har en tydlig plan vad gäller detta och även ifall det är mycket arbete så är vi redo att öppna upp hallen för publik om ett sådant beslut tas av regeringen i samråd med FHM. Vi får hoppas på det bästa, ingen kan idag veta exakt vad som händer men vi hoppas att det senast 1 oktober kommer direktiv om arrangemang på elitnivå. Viktigt att poängtera är att om vi kan öppna upp så gäller det numrerade sittplatser.


Vi förbereder oss så klart också för värsta tänkbara scenario, spel utan publik under en längre tid. Vi håller där på att jobba med olika scenarion och hur vi i så fall på bästa sätt skall försöka täppa igen det ekonomiska hål som en sådan situation i så fall kan generera.


Kort och gott, vi är redo för en annorlunda säsong oavsett vad som händer, för annorlunda kommer den att bli. Men tillsammans får vi hoppas på det bästa och vi är väl förberedda.


Med förhoppning om visad förståelse för rådande samhällssituation.


Styrelsen i Örebro SK Bandy genom Johan Allansson