"Vi tar en match i taget"

Örebro är snubblande nära ett elitserieavancemang. Men det är inget laget eller tränarna tänker på. Man är väldigt tydliga med att man bara ser en match framåt i tiden och att man har fullt fokus på den träningsveckan och den matchen. Att det är just då man skall vara bra. Sen skall vi inte hymla med att utgångsläget är gynnsamt, men laget söker fortsatt efter den där maximala prestationen ute på isen över 90 minuter.

Man är så klart tillfreds med sexton raka segrar men alla i gruppen känner att man trots det ännu inte gjort den där maxprestationen ute på isen. Man har spelat riktigt bra i perioder men aldrig riktigt över 90 minuter där man fått till en fullträff. Så det finns lite mer att ta av och vi kan bara instämma. Kraven är enormt höga, det hör ni när ni läser det här, men det skall dom vara i ett lag av denna kaliber. Kanske kommer den där maxprestationen i helgen i den på förhand tuffa bortamatchen mot Nässjö?

- Nässjö är betydligt bättre än tabellen utvisar, har ett tätt och fint försvarsspel, se bara i tabellen, dom har släppt in relativt lite mål för att ligga tolva. Deras lyftspel är också riktigt vasst och sen finns alltid PG:s passningsklubba, så det gäller att vi är redo. Vi har haft en bra träningsvecka och följer vi dom mål vi satt upp till den här matchen så är jag övertygad om att slutresultatet blir tillfredsställande. Men det är en tuff uppgift på förhand och vi måste prestera ute på isen säger Johan Allansson.


Vi är ganska säkra på att PG vill sätta käppar i hjulen för vännen Niclas Holmgren men också kriga hårt för att komma före Jönköping i tabellen. Hemmalaget har haft skador på bärande spelare som Linus Jönsson och Oskar Hulthammar under i stort sett hela säsongen, avstängningar och småskador, senast när Viktor Lindqvist (osäkert startande) fick ett skott i ansiktet. Så jämnheten i prestationerna har inte varit vad den brukar i plantskolan Nässjö. Som tur är så är serien stängd och då kan i alla fall Nässjö spela avslappnat helt utan press. Det är alltid något att använda sig utav i dessa tider.


Isak Karlsson, Bild: Nässjös hemsida


Framträdande spelare under säsongen i Nässjö har framför allt varit Vetlandatalangen Isak Karlsson, 18 år. Han har öst in mål på slutet och är en vass killer i straffområdet. Allt som oftast är det Kevin Runbom som ligger bakom förarbetet även ifall det så klart finns fler spelare av kvalitet, PG är en av dessa.


Det kommer att bli en häftig bandymatch som vi så klart hoppas att Örebro drar det längsta strået i.I Örebro har Saku Hämäläinen vaknat till liv igen efter några matcher utan poäng. Han var riktigt bra mot Tillberga och KVBS och har sett het ut på träningarna i veckan. Het har också Simon Folkesson varit. Men det är fortsatt en stark laginsats som krävs för att nå framgång. Örebro åker till Nässjö redo för krig, ni ser matchen på bandyplay eller på O'Learys på Drottninggatan, glöm inte att boka bord.