Vart står gästande Boltic?

Detta klassikerlag som haft liknande storhetstider i svensk bandy som Örebro men betydligt mer nutida sådana. En av svensk bandys historiska giganter även om man nu befinner sig i den nästa högsta serien där man är etablerade som mittenlag per dags dato i en stad som skriker efter en bandyhall för att ge de olika föreningarna inom denna ädla sport rätt förutsättningar att ta nästa steg i sin verksamhet.

Från att ha haft inställningen att inte spela alls p.g.a. rådande pandemi och lokala restriktioner, via hot om uteslutning från förbundet, till spel, såväl på hemma- som bortaplan. Boltic har blandat och gett fram till nu, så klart delvis p.g.a. mindre träning när man höll upp en tid p.g.a. pandemin. Man har också dragits med en hel del skador på viktiga spelare. Så utifrån dessa perspektiv har man gjort det klart godkänt, framför allt i defensiven där man fram till matchen mot Gripen hemma varit väldigt täta. Styrkan i anfallsspelet ligger framför allt i deras vassa kontringsspel och fina skytte på fasta situationer.


Nu är det ett klassikermöte och derby, då brukar tabellplacering spela mindre roll, det mesta handlar då istället om att vilja vinna mest och en väldig massa kamp ute på isen.

Kvar från förra säsongen är tränaren Kaj Nordin som gjorde det riktigt bra sin första säsong med laget 2019/20. På pluskontot finns också allroundspelaren från Örebro, Daniel Rönning. Men kanske framför allt den till Karlstad hemflyttade Jakob Bucht, senast ordinarie försvarare i Hammarby. Man har dock även några tunga tapp, främst Gustav Backman som lockats till en ny utmaning i Falu BS. Det är ingen spelare man ersätter över en dag och tyvärr har man nog inte lyckats ersätta honom med någon av samma kvalitet till den här säsongen.


Däremot har man fått in ytterligare defensiv stabilitet med Bucht. Boltic kännetecknas av en tät defensiv där man gillar att straffa motståndarna med snabba omställningar. Lagets främsta offensiva styrka ligger dock i de fasta situationerna, där är värmlänningarna riktigt luriga. Man har tyvärr en ganska tunn trupp att jobba med den här säsongen men startelvan är riktigt bra och kan hota vilket lag som helst i BandyAllsvenskan.

Lagkapten Andreas Eriksson, Erik Wallman, Jakob Bucht, hårdskjutande Joakim Jansson och Gustaf Andersson är några av de mer rutinerade spelarna i Boltics tilltänkta startelva. Tyvärr har några utav dem dragits med skadeproblem och det är inte säkert att alla dom nyss nämnda spelarna kommer ut på isen på Annandagen.