Vännerna coachar varsitt lag

Imorgon väntar ny match när Örebro åker till Lidköping för match mot denna sommarpärlas andralag, Lidköpings AIK. Det är också en match i matchen mellan dem före detta Noratränarkollegorna, Jesper Bryngelsson och Örebros Niclas Holmgren. Dessa herrar känner varandra utan och innan, vi gissar att dem har bra koll på varandras lag också, så det lär knappast bli fråga om några överraskningar ute på isen imorgon.

LAIK är ett skridskoskickligt lag som är riktigt vassa på att ställa om snabbt och straffa motståndarna på deras misstag. Så det gäller för Örebro att minimera slarvet och ge LAIK så lite utrymme som möjligt att driva upp skridskotempot och omställningarna. LAIK har också många bra skyttar och är av förklarliga skäl starka på fasta situationer varför dessa inte får ges hemmalaget i onödan.

Örebro kommer att fortsätta att bygga bakifrån och låta defensiven lägga grunden. Får man till det defensiva spelet så som man vill så skall det mycket till imorgon för att LAIK skall vinna, men det gäller att vara påkopplade och göra rätt saker i rätt situationer. Våra finska vänner längst fram är glödheta och Örebros målproduktion har varit fortsatt stekhet. Så det spelet kommer att fortsätta komma av sig självt om man bara gör jobbet defensivt.

Robin Folkesson, poängligaledare och formstark på Örebros mittfält.


LAIK har en mycket intressant offensiv kvartett i Elliot Fröjd, Simon Artig, Johan Karlsson och Christoffer Norin. Det här är spelare man måste ha koll på. Det är dem LAIK bygger offensiven kring. LAIK:s akilleshäl (om det finns någon) är att dem ibland är för mjäkiga och sårbara i defensiven, kanske på bekostnad av deras frejdiga och fartfyllda offensiv?

Örebros Robin Folkesson är riktigt het i sin inför säsongen nya, friare roll på mittfältet. Han är betydligt mer offensiv och då har också poängskörden lossnat rejält. En annan spelare som växt ut till en gigant är Victor Janérs i hans nya roll på mittfältet. Vilken utveckling på dessa två. Ja, alla har tagit stora kliv senaste tiden men det är framför allt Robin och Victor som tagit sitt spel till helt nya nivåer.

Får vi ser mer måljubel från Örebro imorgon?

Det är en mycket tuff bortamatch och Örebro måste prestera starkt över 90 minuter för att vinna i Lidköping. Det här är inte en match som kommer att avgöras i flesta halvlek snarare under sista tio minuterna. Vi förväntar oss en fartfylld match med många spännande dueller ute på isen och så klart även vid sidan av i hjärnornas kamp.


Avslag i Sparbanken Lidköping Arena klockan 15:00 --> Matchen ser du givetvis med vännerna på O'Learys på Drottninggatan. Köp gärna en stödplåt eller flera och en eller annan 50/50 lott.


Länk till matchen på Bandyplay har ni här.