Välkomna Sjölanders

Örebro SK har tecknat tvååriga avtal med bröderna Vilgot och Jakob Sjölander från Nitro/Nora. Vilgot och Jakob har tränat med ÖSK kontinuerligt efter jul och imponerat och det stod tidigt klart att klubben ville värva bröderna. Än bättre känns det när det är spelare med lokal profil, fostrade i vår bandyregion.

Såväl Vilgot som Jakob har varit dominanta spelare i det Nitro/Nora som tillsammans med bl.a. Västanfors, dominerat division 1 bandyn de senaste åren. Faktum är ju att Nora kvalade sig upp till BandyAllsvenskan genom att bl.a. slå Katrineholm i förra säsongens kvalspel till BandyAllsvenskan.


Vi är mycket nöjda med att ha säkrat upp två talanger från vår region med oerhört stor potential i sitt bandyspelande säger Johan Allansson i Örebro SK:s styrelse. Det kommer att bli oerhört intressant att se dem på den här nivån, det är där dem hör hemma. Med en ordentlig försäsong i kropparna skall det bli riktigt spännande att se vad Jakob kan uträtta som distinkt anfallare och vad Vilgot kan göra lite längre ner i planen som halv eller mittfältare. Kort och gott, det känns grymt bra att ha bröderna klara för oss!

Vilgot är född 1999 och har mestadels spelat halv/mittfält. Han har ett fint spelsinne och är trygg med bollen. Jakob som väl är den det kanske pratats mest om i bandysammanhang, är en målskytt av rang och oerhört distinkt och säker i läget. Tillsammans svarade de för 60 poäng i serien Nedre Norrland förra säsongen och de missade de ändå några matcher. Jakob har vi en sjuk statistik på från Kakservicetiden när han gjorde 61 poäng på 14 matcher under 2017.

Vi välkomnar Vilgot och Jakob till ÖSK familjen och hoppas att de skall trivas som fiskar gör i bättre vatten. Vi är stolta över att ha er i ÖSK, äntligen!


Håll ögonen öppna på hemsidan, vi hoppas kunna släppa ytterligare en spelare inom kort.