Välkommen hem Robin!

Örebro SK Bandy har den stora glädjen att meddela att vi har signat upp Robin Folkesson för spel hos oss. Robin som är bandyfostrad i Örebro har varit från staden ett par år och de senaste åren har han representerat i tur och ordning Vetlanda BK (3 år), Västerås SK (2 år) och AIK Bandy där han var starkt bidragande till avancemanget. I AIK hamnade han när Bergwall/Fosshaug hörde av sig en bit in på hösten under förra säsongen och där avslutade han alltså med att vara med och ta upp laget i Elitserien. Nu börjar ett nytt kapitel för Robin på hemmaplan i Örebro dit han flyttar framför allt för att han har sin flickvän här och för att de skall bygga hus inom kort i Örebrotrakten.


För oss i Örebro SK Bandy är det en oerhört viktig signering. Vi får in en spelare som kan klubben även ifall han varit borta ett tag och som kommer att vara en naturlig ledare i laget med sin erfarenhet. Det är dessutom en riktigt bra kille med sunda värderingar och kloka idéer kring hur bandy skall spelas. Han blir en mycket viktigt pusselbit i vår jakt på en Elitserieplats de närmaste säsongerna säger Johan Allansson i Örebro SK Bandys styrelse.

Robin som fyller 25 i år ligger perfekt i ålder i vårt lagbygge och han har med pondus och stor professionalitet gjort fina insatser i väletablerade klubbar. Det är en riktigt vinnarskalle som är stark mentalt och när vi kikar i pressarkiven från Småland och VLT så beskriver Robin sig själv så här i samband med signeringen för VSK för dryga två år sedan:

Om de höjda kraven när han kom till mesta mästarna Västerås: "– Det är något jag ser fram emot. Jag ser det bara som positivt att varje träning blir match och att det varje dag gäller att ge 100 procent. Alla är här för att vinna och vi jobbar mot samma mål. Som idrottsman vill man vinna!"

VSK:s klubbchef Mike Campese om Robin när han skrev på: "– Vi har haft koll på Robin länge men det trappades upp under senaste året. Vi bestämde för några år sedan hur vi vill bygga laget och vi vill att det ska påminna om tysk fotboll med full fart framåt och bakåt samt spetsa det med finess. Vi tycker att Robin passar bra in där. Vi tar ofta reda på vad det är för typ av personer på sidan av isen."Robin kan användas som central mittfältare eller ytterhalv men precis som under tiden i Elitserielagen spelar han där tränarna tycker att han gör mest nytta, total prestigelöshet även ifall han nu blir lite av en stjärna när han vänder hemåt igen. Vi kommer att återkommer med en längre intervju med Robin i samband med releasen av vår nya hemsida lite senare i sommar.

Robin kommer troligen att spela i tröja #43 i Örebro, en hyllning till hans farfar som betytt oerhört mycket för både Robin själv och hans äldre bror Simon i deras satsning på bandyn. Simon som fortfarande spelar i VSK och som så sent som föra några veckor sedan spelade SM final på Studenternas. Återstår att se om bröderna förenas i framtiden i moderklubben.

Återigen, Varmt Välkommen hem Robin Folkesson!