Utmärkt läge för trendbrott

Imorgon, lördag, åker Örebro till Karlstad för ett nytt klassikermöte när IF Boltic står som värdar för mötet i omgång 3. Klassiska Tingvalla, bandy utomhus, risk för grisväder och derbykaraktär på matchen. Lägg därtill supporterrivaliteten och ni får alla ingredienser ni bara kunnat drömma om för en optimal bandyupplevelse. Och sällan har väl läget varit bättre för ett trendbrott än nu för vårt älskade Örebro.

Ett eftermiddagspass återstår innan matchen och det har varit en bra träningsvecka med högt tempo och många tävlingsmoment, precis som man vill ha det. Revanschlusten är också stor i laget efter den mindre bra insatsen hemma mot Katrineholm. Vi tar inte ifrån KVBS något men alla som var där och har lite, lite öga för bandy, såg att Örebro gjorde en av sina svagare insatser på mycket länge. Därför gäller det nu att snabbt komma upp på hästen

igen och hitta tillbaka till det vägvinnande spel man visade upp mot Nässjö.

Nu väntar ett hemmastarkt Boltic i en match där väderprognosen säger regn. Det kan så klart

påverka eventuell matchbild men det är lika för båda lagen även om Örebro är förskonat från att träna i just regn och rusk. Vi räknar med mycket kamp och en fysisk bandy ute på Tingvallas is. Örebro vann ju genrepet mot Boltic tämligen komfortabelt men då hade Boltic knappt sett en stor is och man saknade också några tongivande spelare. Boltic som förlorade klart, 3 - 8, senast borta mot Nässjö efter att ha varit rejält ineffektiva. 13 - 2 i hörnor och flera fina lägen. Effektiviteten från premiären mot TB var som bortblåst där.

Serien är precis lika galen och oberäknelig som vanligt. Kul för supportrarna, mindre kul för tränarna. Kan Örebro hitta lugnet och tryggheten i defensiven och spela smart och enligt uppsatta riktlinjer i sitt anfallsspel, då är chanserna goda för att vi får se ett trendbrott. Vi vet dessutom att tränarstaben har en del ess i rockärmen inför matchen som man är redo att plocka fram för att ytterligare förbättra lagets prestation över 90 minuter bandy.

Örebro har gjort sin skitmatch den här säsongen nu. Nu steppar vi upp igen, bjuder på ett trendbrott och visar att säsongens upplaga av Örebro är att räkna med på allvar. Minor går

alla lag på under en säsong, men nu manövrerar vi vår pansarvagn förbi övriga utlagda.

Regn på Tingvalla och lyften lär avgöra vilka som drar längsta strået, eller vad tror ni?!


Avslag 14:00 på Tingvalla Isstadion, vi ses där!


Senaste tre mötena

ÖSK - Boltic 7 - 3

ÖSK - Boltic 4 - 3

Boltic - ÖSK 6 - 4


Minnen från förr: Slakten på Vinterstadion 2006


bandyallsvenskan.se:s text om omgång 3 hittar ni här.