Ungdomsfinaler till helgen

Uppdaterad: 7 mar 2020

Kommande helg, 7 - 8 mars, spelas traditionsenligt ungdomsfinalerna i Behrn Arena, Örebro. Evenemanget inleds under lördagen med distriktslagsmatcher för pojkar och flickor 15 där Småland Röd, Uppland, Nord F och Hälsingland deltar. Under söndagen väntar sedan slutspel för klasserna U16 A och final för P17. Således finns inga ursäkter för att inte ta sig ner till Estadio Behrnabeu för för att kolla in högklassig ungdomsbandy till helgen.

U16A

Under säsongen har det spelats tre U16A-serier och när de nu är avslutade står det klart vilka tre seriesegrare som kommer att göra upp under ungdomshelgen i Örebro. Det blev Bollnäs GIF som vann den norra serien, IK Sirius som vann Mellan-serien och Nässjö IF som vann den södra.


Nytt för i år är att det, efter gemensamt beslut i enlighet med RF:s och Svenska Bandyförbundets Vision 2025, inte kommer att koras någon slutlig vinnare, utan att seriesegrarna istället ställs mot varandra, alla möter alla, i högkvalitativa matcher.


Dessutom kommer de att erbjudas en mervärdsaktivitet i form av exempelvis speedshooting, teknikbana och annat. Inga medaljer eller pokaler kommer att delas ut och matcherna får därmed även lov att sluta oavgjort. Samtliga deltagare kommer att tilldelas gåvor för sin medverkan.


Matcherna kommer att spelas under söndagen den 8 mars och matchtiden är 2x30 minuter.


P17

I tisdags avgjordes vilka lag som skulle komma att göra upp i P17 finalen när returmötena enligt UEFA cup modell spelades i de båda semifinalerna.


Falu BS hade med sig en uddamålsledning från bortamötet inför tisdagens semifinalretur hemma mot Edsbyns IF i P17-slutspelet, men efter att Rasmus Skarps satt sitt tredje mål för kvällen fram till 3-1 för gästerna i den 73:e minuten började det se tungt ut för masarna. Än var dock inte sista ordet sagt och om Skarps kunde göra hattrick ville inte Eric Sjögren vara sämre. Tre mål på åtta minuter vände på steken helt och tillslut kunde BS vinna returmötet med 5-3 och därmed bli klara för finalspel i Örebro kommande söndag.


I den andra semifinalen blev det om möjligt än mer dramatiskt där Villa Lidköping hade en 8-4-seger att gå på från bortamötet med Vetlanda, men smålänningarna hade inga som helst planer på att ge upp. August Ljung satte 2-6 till Vetlanda med drygt sex minuter kvar av ordinarie tid och där och då skiljde det bara ett mål mellan gästerna och en finalplats, men trots två sena Villa-utvisningar så lyckades Vetlanda inte utöka ledningen ytterligare. Därmed tog sig Villa Lidköping till final tack vare fler gjorda mål på bortaplan.


Den kanske mest intressanta matchen under denna ungdomshelg spelas alltså under söndagen med avslag klockan 12:30. Varmt välkomna ner till Behrn Area under helgen där Örebro SK och Svenska Bandyförbundet arrangerar en trevlig bandyhelg i utvecklingens tecken tillsammans.