Uddamålsförlust mot Nässjö

Det blir inget finalspel den här säsongen. I en mycket tät och jämn match i Stinsen Arena nere i Nässjö förlorade ÖSK med 7 - 6 efter underläge i halvtid med 3 - 4. Man förlorar inte för att man är sämre, man förlorar för att man ger bort för enkla mål till hemmalaget Nässjö. Ett Nässjö som är alldeles för bra för att inte utnyttja Örebros misstag. Ändå var det så nära, ett ynka mål. Nässjö var effektivare om än med liten marginal denna söndag. Oerhört surt att missa finalspelet på hemmaplan med så liten marginal.

Örebro hamnade i brygga direkt i matchen där Nässjö på Örebromisstag gick fram till 3 - 0

innan matchklockan stod på 15 minuter. Örebro tog en timeout och efter det är Örebro det klart bättre laget i första halvlek och man får också utdelning till slut. Ända fram till 3 - 4 i halvlekens sista skälvande sekunder, när Johan Näsholm reducerade. Med lite mer killerinstinkt framför mål denna match hade man nog haft ledningen i halvtid.

Andra halvlek är jämnare rent spelmässigt med mycket chanser åt båda hållen. Örebro krigar på och är uppe vid oavgjort vid två tillfällen men åker vid dessa på billiga baklängesmål som

gör att uppförsbacken börjar om och behöver bestigas igen. Till sist blev uppförsbacken för stor för att bestiga.

Det känns genom matchen som att Örebro har kontroll ute på isen och att man ligger bra i försvarsspelet, ändå släpper man in sju mål. Anfallsspelet i andra halvlek ger en rad mycket fina lägen men tyvärr gick marginalerna emot den här gången, men det skall Nässjö som fick en mycket billig straff i andra, få sota för i seriepremiären den 3/11 i Behrn Arena. Nedan några korta kommentarer från tränare Henrik Löfvendal hämtade från vår samarbetspartner Nerikes Allehanda.

Riktigt surt. Vi är bättre, trycker ned dem, men släpper för enkla mål.

Vi var nästan övertaggade i början, försökte ta allt framåt direkt, och det går inte i bandy. De gör 1–0 på hörna och får sedan två snabba, enkla mål till, säger Löfvendal, som i det läget valde att ta timeout.
Jag tycker att vi är överlägsna i första halvlek spelmässigt, men ligger ändå under med ett. Sedan är det mer Hawaii efter paus, men vi är bättre där också. Problemet är att om man släpper in sju mål blir det svårt att vinna.

Matchfakta


Närmast väntar nu en träningsmatch borta mot LAIK i Lidköping på fredag klockan 19:30.