Typisk första match

Säsongens första match blev en tillställning som många andra första matcher för säsongen inom idrotten. Lite hafsigt, småslarvigt och missad skärpa i avsluten. Matchen vanns av gästande cupmästarna från Finland, Akilles, med 3 - 1 efter 0 - 0 i halvtid.

Eftersom det var första matchen och med bara tre pass på stor is i kroppen så skall man vara försiktig med att dra några större slutsatser av insats eller resultat. Sen finns det alltid saker man önskar skall fungera bättre i en match. Första halvlek präglades annars av missade lägen från båda lagen eller om man så vill, fina räddningar av de båda målvakterna.


Lite längre in i säsongen och vi hade nog kunnat räkna in ett och annat mål i den första halvleken för ÖSK:s del, men det är bara att gnugga vidare på avsluten, det kommer att lossna, var så säkra. Det delvis nya försvaret såg över lag stabilt ut och när Akilles i den andra halvleken gjorde tre mål mellan minut 64 och 67, så gavs gästerna den chansen på ÖSK missar och en stor portion av tur på två av tre mål med studsar och ändrad riktning på bollarna som ställde en chanslös Westberg i hemmamålet.

Innan det hade säsongens första ÖSK mål prickats in resolut på ett friläge av Hugo Sundberg som serverades ett fint lyft av Alex Adeheimer. Helt klart den här matchens snyggaste delmoment i en tillställning som annars präglades mycket av slarv och ringrostighet, i och för sig inte så konstigt men det finns vissa saker som tränarna givetvis önskat varit bättre redan nu.


Alla fick chansen att visa upp sig med rikligt med speltid och vi rosar främst de båda målvakterna, Joakim Westberg i ÖSK och Isak Skog i gästande Akilles, Skog även med en straffräddning i mitten på andra halvlek.

ÖSK tränar nu på ytterligare en vecka innan man nästkommande söndag går in i tävlingssäsongen med match mot Katrineholm i Supercupen. Vi är övertygade om att vi redan då får se ett ÖSK som höjer sig flera nivåer.


Avslutningsvis, tack till de dryga 100 personerna på läktaren som trotsade det fina höstvädret och tog sig igenom 90 minuter bandy i minus tre grader Celsius.

Matchfakta


Fler bilder från matchen finner ni på vår portal på Facebook, klicka här för att komma dit.