Två klassiska klubbar i hett möte

Annandagen, denna högtid inom bandyfamiljen. För oss är det här lika med Boxing Day i Storbritannien. För oss är den här matchen ett möte mellan två historiska giganter ikon svensk bandy med varsin storhetstid bakom sig. En i dåtid när varje match lockade fotbollspubliksiffror av rang. En lite mera i nutid när Boltic tog bandy Sverige med storm under det turbulenta 90-talet.

Nu för föreningarna en relativt anonym tillvaro i kölvattnet av städernas ishockey--och fotbollslag, men det kan snart vara slut på det. Örebro är suveräna serieledare med full pott och Karlstad får snart en gigantisk multiarena med bandyhall. Kartan är kanske på väg att ritas om ännu en gång?!


Det här klassikermötet brukar dock sällan handla om kvalitet på lagen. Det vi menar är att tabellplacering sällan betyder särskilt mycket i dessa matcher. Det handlar om krig, krig, krig. Täta, drabbningar med mycket kamp och fysiskt spel, typisk derbykaraktär på matchen således. Frågan är om det blir så även den här gången?

Lagen har mötts en gång den här säsongen och det var på försäsongen i Supercupen innan pandemin eskalerade. Då vann Örebro mer eller mindre med matchens sista skott efter att ha vänt matchen sent från 2 - 3 till 4 - 3. Det blir en riktigt häftig annandagsmatch, den saken är i alla fall helt säker.

Tyvärr spelas matchen p.g.a. pandemin utan publik (8 personer, dessa är uppbokade). Men du kan stötta föreningen på olika sätt ändå så att det ekonomiska tappet inte blir så stort. Vi hade räknat med minst 1200 personer på matchen så uppmana alla ni känner att köpa lite fiktiva biljetter (se info nedan). Dragning på höstens 50/50 lotteri sker digitalt i halvtidspausen, håll ögonen öppna i sändningen alltså. Vinnarna redovisas på hemsidan under kvällen.

Här ser du matchen på Bandyplay.