Tung förlust mot kontringsstarkt Gripen

Hade ni en bra Alla hjärtans dag? Det hade inte ÖSK Bandy. Efter en stark inledning och ledning med 2 - 0 gick det mesta mesta emot laget på en utmärkt bandyis i Slättbergshallen. Gripen som varit direkt svaga defensivt den här säsongen, försvarade sig väldigt bra i andra halvlek när de stod lågt med hela laget och krympte ytorna för Örebro. Matchen slutade 6 - 4 efter två sena Örebroreduceringar.

Nej, det här var inte Örebros kväll även ifall man inledde urstarkt och ägde mycket boll. Tomas Hedlund gjorde 1-0 på hörna och kort därefter gjorde Nico Nevalainen 2-0 på en fin framspelning från Sebastian Brandt. Kort därefter får Örebro en tufft utdömd dubbelutvisning och den utnyttjar Gripen med två snabba mål i slutskedet av utvisningsminuterna, det var så nära att man dödade dem här men tyvärr orkade man inte stå emot. Fortsatt 2-0 där och vi hade nog sett en annan match.

Alex Adeheimer, bäst i Örebro denna kväll Än mer upprört blev det när Gripen fick straffslag. Joakim Westberg i Örebromålet är solklart först på bollen och räddar varpå spelaren kolliderar med honom. Rätt eller fel? Domaren väljer i alla fall att betrakta det som två olika situationer vilket är anmärkningsvärt. Hur som helst fick det konsekvenserna av ett hemmamål och de siffrorna stod sig halvleken ut. Känslan i halvtid var ändå god. Om man kunde hitta riktlinjerna från inledningen och skaka av sig alla utvisningar så skulle man ha en bra chans att vända matchen.

Tony Eklind, bäst i hemmalaget Gripen


Tyvärr försvarade sig laget som av lokal press dömts ut för sitt svaga försvarsspel, för en gångs skull riktigt bra. Man backade hem med hela laget, spelade lågt och krympte ytorna för Örebro. Det och en del individuella misstag gav Gripen en hel del omställningar och kontringar och några av dessa förvaltade man med vackra bandymål. Innan Örebros reduceringar i slutet var man som närmast när Alex Adeheimer träffade stolpen efter en fin soloåkning. Det kändes i hela andra halvlek som Örebro anföll mot ett helt lag i försvar medan Gripen kom i anfall mot 4-7 Örebroare.

Gripen tog en seger när det som mest behövdes medan Örebro tog ett kliv tillbaka från prestationen mot Boltic senast. Bäst på isen var tveklöst Tony Eklind i Gripen. För Örebro handlar det nu om att skaka av sig den här matchen och avsluta starkt i de två sista omgångarna av serien. Där behöver man få stabilitet i försvarsspelet igen, några mål är för enkla ikväll igen. Det är stor skillnad på att sluta på plats 2-5 istället för 6-9 i den jämna serien ur flera olika synvinklar, så det är bara på med blåstället nu och hitta in på vinnarspåret igen.

Matchfakta