Tuff värdemätare väntar

Imorgon fredag åker Örebro SK Bandy till Lidköping för match mot Lidköpings AIK. Ett lag som de allra flesta tippar topp tre i kommande BandyAllsvenskan. En utmärkt värdemätare för Örebro således som också har siktet inställt på en placering där uppe. LAIK tränas den här säsongen av Jeper Bryngelsson. Det innebär att den så framgångsrika tränarduon som huserat i Nora de senaste säsongerna, nu ställs mot varandra i Sparbanken Lidköping Arena.

Westberg inleder i målet mot LAIK.


Niclas Holmgren ingår ju från och med den här säsongen i tränarstaben i Örebro och Bryngel har tagit över Lich andralag, LAIK. En kul detalj från morgondagens match ändå. Örebro har nätt och jämt hämtat sig från bakslaget i Nässjö. Dock är det bättre att den typ av "ge bort" matcher kommer nu och inte i seriespelet.


Skall man dessutom hårdra det hela så mår Örebro bra av en träningsmatch på bortaplan mot tufft motstånd samtidigt som spelarna får en ledig helg, den enda i sitt slag innan den korta julledigheten. Sen hade man så klart velat delta i finalspelet på hemmaplan, men det här upplägget är minst lika bra, om inte bättre sett med Örebroögon.

Vad har vi då att hålla lite extra koll på i LAIK? Som alltid på navet i laget, Johan Karlsson. Lägg därtill att Christoffer Norin, nyss fyllda 27, fått en nytändning i LAIK den här säsongen, inte precis någon lätt sak att platsa i Villas anfall. Han har öst in mål på försäsongen. Intressant är så klart också nyförvärvet Erik Schön. Det skall bli spännande att se vilken prägel Bryngelsson har satt på "nya" LAIK. Helt klart är att de har siktet inställt högt i årets serie.

Hittills under försäsongen har man bl.a. vunnit klart mot Nässjö, gjort en bra insats mot Gripen där man förlorade med uddamålet efter att ha gett ett alldeles för stort handikapp i inledningen av matchen. Man har också vunnit mot Kungälv och Boltic och inledde säsongen i ett prestigederby mot Villa.

För Örebros del gäller det att försöka göra en match där prestationen är jämn över 90 minuter. Två halvlekar där man efteråt kan känna att man följt uppsatta riktlinjer och spelat de spel man vill göra den här säsongen. Hittills har vi sett delar av det men inte under en hel match. Det är dock tidigt på säsongen ännu och alla bitar kommer att falla på plats vad det lider, det återstår samtidigt bara tre matcher innan det är skarpt läge mot Nässjö hemma den 3/11, så det är hög tid att steppa upp och visa att man vill ha en plats i laget.

Konkurrensen är hård på sina håll och vi förväntar oss att laget inte åker till Lidköping sent en fredag och tar lätt på uppgiften. Här finns chans att pinka in revir inför seriespelet samt att det är oerhört nyttigt att träna på spel på bortais, något som inte är allt för lätt på försäsongen givet att det finns alldeles för få hallar i vårt avlånga land.

Vi tror på en spännande, tuff och tät match i ett högt tempo. Och den här gången skall Örebro vara redo från start! Avslag klockan 19:30 i utmärkta Sparbanken Lidköping Arena.


Ni följer matchen live via Elitrapport.