Tuff match mot Nässjö väntar

Vi smyger in i ett nytt decennium genom att ta oss ner till Nässjö för match i Bandyallsvenskans omgång 13. Hade vi sagt innan säsongen att de båda kombattanterna skulle ligga i olika delar av tabellen och att Nässjö skulle vara det lag som låg där nere, ja, då hade nog de flesta skakat på huvudet och tyckt att man inte var klok. Örebro tippade ju dessutom Nässjö som seriesegrare på upptaktsträffen.

Så vad är det då egentligen som har hänt? Nässjö har tappat många tongivande spelare och inte alls fått till sitt defensiva spel hittills. Örebro har fått in karaktärsspelare med rutin och istället lyft sin defensiv till att vara lagets adelsmärke. Men det var nog spelartappen till trots inte många som trodde att det skulle gått så här knackigt för smålänningarna ändå, laget som kvalat till elitserien x antal år på raken. Och när Örebro vann premiären mot Nässjö så var det smålänningarnas första premiärförlust på 9 år.


Det unga laget har spelat en tempostark bandy och många gånger fört matcherna spelmässigt. Men man har inte riktigt fått till defensiven och i anfallsspelet har man haft problem, särskilt på fasta situationer. Men alla som känner till Nässjö vet att man ändå har ett riktigt bra lag den här säsongen och att tabellen i deras fall är något missvisande. Och att möta ett Nässjö som fått energi i rätt riktning av farsen mot KVBS är ingen lätt uppgift, i synnerhet inte på bortaplan.

Tre profilstarka spelare missar lördagens match. PG Thulin och Oskar Hulthammar i Nässjö och Robin Folkesson i Örebro. Tråkigt för publiken på plats. Samtliga tre är avstängda.


Örebro kommer till matchen med två mindre bra insatser rent spelmässigt i bagaget. Att man går på en plump eller två under en säsong är dock inget anmärkningsvärt. Och Örebro är bara två poäng bakom serieledande Ljusdal i en spännande och minst sagt tät toppstrid. Vad kommer då att krävas av Örebro för att vinna nere i Nässjö?

Noggrannhet, disciplin och mod. Att man gör det man är bra på, det som gjort att laget tagit 17 poäng hittills. Örebro har varit i en liten svacka spelmässigt en tid så det handlar enkom om att tillsammans hitta de rätta verktygen för att komma på rätt spår igen. Kort och gott kan vi sammanfatta det som; Ansvar, Glädje, Glöd.


Tränare Henrik Löfvendal kommenterar den tuffa uppgiften så här:

Nu vänder serien och vi i ÖSK måste bli mer påkopplade än vad vi har varit i de två senaste matcherna. Vi måste back to the basics och göra det vi kan och är bra på. När alla gör det vi ska i laget så är vi väldigt svårslagna . Nu är det upp till bevis.