Tuff lördag i Katrineholm

Örebro förlorade lördagens toppmatch på bortaplan mot Katrineholm med 3 - 7 efter 1 - 1 i halvtid. Hemmalaget vann matchen rättvist och var framför allt effektivare på de chanser som skapades i matchen. Ett av seriens svalaste lag på offensiva hörnor gjorde helt plötsligt fyra mål på fasta i andra på sju försök. Örebro gjorde inget trots att man skapade hela tolv hörnor i matchen. 

Första halvlek inleddes annars med att Niklas Eriksson alldeles för lätt fick göra 1 - 0 på ett passivt Örebroförsvar. Därefter i en första halvlek som Örebro ägde rent spelmässigt, hände inte så mycket värt namnet. På en dålig is hade båda lagen svårt att skapa chanser. Örebro var dock närmast när man ett flertal gånger satte upp fina anfall med bra bollar i djupled.


Tyvärr blåstes man av tv bilderna att se, felaktigt av för offside vid minst fyra av dessa tillfällen. Istället för fyra frilägen kammade nu Örebro noll och intet. Sista 15 blev mest hafsiga och irriterande efter att viktiga liberon Sebastian Eriksson tvingats utgå efter en tuff smäll, typisk derbykaraktär på en bedrövlig is.

Foto: Lasse Jansson


I andra halvlek hade återigen Örebro mest boll inledningsvis. Tyvärr hade man förtvivlat svårt att få ut något av bollinnehavet och på en spelvändning kunde KVBS via Linus Doktare göra 2 - 1 relativt obehindrat på ett skott utifrån. Alldeles för passivt. Därefter var det roliga slut i en halvlek där hemmalaget utan att glänsa som så många gånger tidigare gjorde enkla mål och visade upp en närmast dödlig effektivitet längst fram.


Niklas Eriksson och Linus Doktare överglänste Örebebroarna med råge och det var otäckt att se hur bra KVBS är på att spela sitt många gånger primitiva men oerhört effektiva spel. Något som uppenbarligen de allra flesta inkluderat Örebro inte klarat av att lösa, tyvärr.

Foto: Lasse Jansson


Henrik Löfvendal, tränare Örebro, ger sin syn på matchen nedan:


Jag tycker att vi gör en bra första halvlek där vi borde ha fått med oss några fler mål. I andra halvlek tycker jag att vi kommer ut bra och får igång spelet, dock är det inte samma fokus och höga passningstempo som vi brukar ha. De får ställa om lite på oss och är ruskigt effektiva, då blir vi stressade och chansar framåt. Tyvärr skapar vi inte mycket här. KVBS är bekväma med en sådan matchbild plus att de gör fyra hörnmål på pangskott på sju försök.

Defensiven, den får vi analysera igenom ordentligt för där är det alldeles för dåligt just nu men 4 av 7 mål är hörnor. Idag tror jag också att isen och vädret ställer det för oss. Vi skapar hörnor och vi har i princip fem frilägen i första som blir avblåsta tveksamt. Första halvlek skall räcka för seger, i andra är KVBS hetare än oss.

Foto: Lasse Jansson


Matchfakta


Nästa match i den superjämna toppstriden spelas hemma mot IF Boltic lördag 8/2 klockan 14:00.