Tuff dubbelhelgsperiod inleds med två matcher i Dalarna

Eftersom Kungälv vägrar att resa under nuvarande omständigheter (att spela hemma går bra!), så var Örebro förutom just Kungälv enda lag som inte spelade matcher på trettondagen. Det kan ha gjort gott. Möjligheter att få tillbaka någon skadad spelare, en hel och bra träningsvecka i ryggen och fräscha kroppar påfyllda med massor av energi under nyårsledigheten. För nu väntar ett riktigt elddop i två av säsongens tuffaste bortamatcher på förhand, men självklart också två av dom absolut roligaste när man möter Rättvik och Falun på bortaplan till helgen.

IFK Rättvik

Ett av lagen som tippats i toppen på förhand och man ligger på en tredjeplats bakom Örebro och Gripen inför helgens dubbla matcher men har också en match mindre spelad än Gripen. Har seriens lägsta medelålder på laget och sportchef Dan Hjelm håller på att bygga någonting intressant där uppe. Dessutom kommer man att ha tillgång till en av landets bättre bandyanläggningar från och med nästa säsong, framtiden ser med andra ord ljus ut.


Rättvik är ett skridskostarkt lag med massor av offensiv kvalitet. Oskar Lundgren, Tim Stjernström, den på förhand hypade hemvändaren Jesper Hjelm och Rasmus Plan. Sen har spelare som målvakten Adam Björk, Anders ErikAnders och Jesper Nywertz tagit stora kliv till den här säsongen. Hur långt detta spännande lagbygge kan nå återstår att se men att man har kvaliteter för att vara med och slåss i den absoluta toppen är det inget snack om.


Örebro möter Rättvik klockan 15:00 på lördag.

Falu BS

På söndagen väntar sedan klassisk bandytid på ICIW Arena, 13:15, när Falu BS tar emot Örebro. Detta Falun som förra säsongen var en hårsmån från att ta sig tillbaka till Elitserien. Till den här säsongen har man sänkt ambitionerna något och bygger på lite längre sikt, delvis p.g.a. pandemins påverkan på ekonomin men man har också drabbats av flera tunga spelartapp.


Michael Pettersson, David Forssell, Daniel Bäck och Joakim Bergman har alla lämnat och nu senast Axel Jansson som försvann till ett krisande Hammarby. På pluskontot finns bl.a. målfarlige Gustav Backman från Boltic. Men den man skall hålla ett extra öga på är stortalangen Elliot Hellström, där har ni en blivande storspelare.


Falun inledde säsongen lite trevande man har rent spelmässigt vaknat till liv på slutet och visat att man kan fightas med dom allra bästa lagen i serien. Även Falun utåt haft en lite mer dämpad målsättning så har man visat att man har kvaliteterna för att röra om i grytan och det rejält när man träffar dagen. Tyvärr för Faluns del har man varit för ojämna i sina prestationer men man har kanske en stark andra halva på gång?


Sitter inne på bra skytte och ett fint grundspel. Falun mot Örebro ser ni på bandyplay under söndagen som sagt.

Örebrokommentarer om den stundande helgen i Dalarna:


Spännande med dubbelhelg och framför allt kul att få möta två bra bandylag. Det kommer att bli en intressant helg där vi hoppas kunna spela en bra bandy och gör vi det åker vi hem på söndag med fyra nya poäng.

Niclas Holmgren, tränare


Kul med dalaturné där två tuffa matcher väntar. Rättvik borta är alltid en tuff nöt att knäcka. Vi kommer verkligen behöva göra det vi bestämt i 95 minuter för att vinna. Söndagens match mot Falun kommer handla om att vi måste få igång skallar och ben eftersom dom inte lirat på lördagen (Boltic avstår spel i helgen reds. anm). Men i det stora hela så handlar det om vad vi gör. Vi vet om att om vi gör jobbet så är vi väldigt tunga att möta. Extra kul att vara spelklar till detta, har blivit en del timmar på arenorna där uppe.

Sebastian Eriksson, lagkapten


Lördagens sändning hittar du här.

Söndagens sändning hittar du här.


Mer om respektive match i helgen hittar ni dagen innan den spelas här på hemsidan och på våra sociala medier. Vi skall försöka att få till några PLAY intervjuer och som vanligt finner ni matnyttiga inför matchen reportage på hemsidan.


Vamos Örebro!