Tre raka för ÖSK i grupp väst

Uppdaterad: 11 okt 2020

Det blev som det nästan alltid blir mot Boltic, en lurig match med mängder av konstiga och häpnadsväckande sekvenser. Örebro drog t.ex. på sig smått osannolika 90 utvisningsminuter och spelade som minst med sju utespelare på isen. Annars var det två lag som visade upp defensiv kvalitet på hörnslag och där Örebro som borde avgjort matchen under första 20 minuterna i andra, visade lite för tydligt mellan varven att man inte var 100% påkopplade för uppgiften. Det enda orosmoment man hade inför matchen mot Boltic.

Det krävdes ju trots allt förlust med 0 - 12 för att missa finalspelet i Supercupen. Ett resultat som det knappast var realistiskt att det skulle stå på resultattavlan efter 90 minuter. Tränarna gjorde sitt för att motivera hemmalaget men idrottspsykologin gjorde sig påmind lite väl ofta. Ingen big deal kanske, men vi har höga krav och det kommer att komma fler matcher som ser ut så här, många fler, med ett kraftigt spelmässigt övertag för Örebro och då gäller det att kunna hantera det med att kunna stänga matcher. 20 - 8 i skott på mål och 13 - 7 i hörnor för Örebro talar sitt tydliga språk. Nu trasades matchen som helhet sönder av utvisningar men Örebro kunde till slut ändå göra jobbet över 90 minuter och vinna med uddamålet, 4 - 3.

Så klart en oerhört stark moralisk insats när det blåste som allra mest. Annars finns det inte så mycket att ta med från den här matchen, visst var defensiven bra i sin helhet, men det var väl också det. Visserligen var Max Sundelius en orsak till att det inte blev fler hemmamål, samtidigt måste en del av avsluten vara mer kliniska. Men nog om det, en seger är alltid en seger och det är dessa som räknas och just såna här segrar är alltid extra sköna. Vi får njuta av att Örebro gått obesegrade genom gruppspelet med tre raka segrar och så börjar vi ladda om inför slutspelet i Katrineholm nästa helg på måndagens träning.

Rosas lite extra i den här svårbedömda matchen som kritiker bör gästande Boltics målvakt Max Sundelius göra. I Örebro ger vi en stor tumme upp för liberon Sebastian Eriksson.


Matchfakta