Toppmöte i arenan på onsdag

När den näst sista matchen för säsongen hemma i Behrn Arena spelas är det ett toppmöte mellan Örebro och seriefyran Åby/Tjureda. Örebro kan tangera klubbrekordet om 20 raka segrar och samtidigt spela bort Åby från den chans dom har på dom åtråvärda kvalplatserna. För dom formstarka gästerna är det således endast seger som gäller för att hålla liv i kvaldrömmarna. En spännande match således mellan två riktigt bra bandylag.

Åby som sitter i förarsätet när det kommer till tredjeplatsen efter Gripens förlust mot LAIK i fredags. Man jagas av TB och Kalix tätt bakom. Extra imponerande i Åby har framför allt unga Jonathan Svensson spelat. Han ligger för närvarande tvåa i poängligan bakom Örebros Robin Folkesson. Bra har givetvis också rutinerade duon Lindqvist/Fransson varit. Sen finns i bakgrunden också målfarliga Adam Rudell som kommit igång rejält på slutet efter en ganska trevande inledning.

Åby har framför allt ett fint skytte och är således tämligen vassa på fasta situationer. Det lär vara ett taggat Åby som kommer till Behrn Arena för att hålla liv i kvaldrömmen. Laget har bara förlorat en match efter Örebros 9 - 2 seger nere i Åby den 5 december och det var borta mot Gripen med 5 - 7. Laget som tippades i toppen inledde serien fiasko artat med tanke på vilket lag man har på pappret men har en liten chans att rädda upp säsongen.

Filip Bergman svarade för fyra poäng mot Nässjö senast

Örebro å sin sida skall försöka hålla liv i och förlänga den redan smått otroliga segerraden om 19 matcher. Man spelade riktigt bra senast hemma mot Nässjö och visade inga som helst tecken på avmattning, snarare tvärtom. Hungern efter mer och att alltid tävla i varje moment, saker som genomsyrat hela säsongen, var tydliga inslag när Örebro gjorde 11 mål framåt.


Och nu har laget givetvis siktet inställt på ännu en seger. Men det kommer att krävas en stark insats över 90 minuter. Att möta ett formstarkt Åby är något annat än att spela hemma mot Nässjö. Det blir lagets första match på tre veckor p.g.a. Covid-19. Man startade upp idag igen efter en veckas stängd verksamhet. Återstår att se om det påverkar något.

Vilgot (bilden) och brorsan Jakob går från klarhet till klarhet i Örebrotröjan

Om Örebro är fortsatt hungriga och fokuserade och bygger bakifrån med en solid defensiv, så är vi övertygade om att man har dina chanser att ta tjugonde raka segern. Håll gärna lite extra koll på en stekhet Filip Bergman som äntligen är helt fri från skadebekymmer. Värt även att kika in Sjölanders x 2. Dom har sett fina ut på sistone.


Matchens sänds på Bandyplay med start 19:20. Har du abonnemang på Bandypuls eller NA så ser du matchen gratis där med din PLUS inloggning. Matchen går så klart att följa på Elitrapport eller i appen Bandygrytan också.


Vamos Örebro!