Toppfight i arenan imorgon

Imorgon bjuds det på en riktigt häftig bandyfest i Behrn Arena när serieledande Örebro tar emot tvåan Gripen Trollhättan Bandy. Lagen är formstarka, Gripen har fem raka segrar, Örebro åtta. I poängligatoppen är 8 av 10 spelare från något av dessa lag. Gripen har pressen på sig att vinna för att inte tappa ytterligare mark mot Örebro.

I dagsläget skiljer tre poäng lagen emellan, ja, ni förstår laddningen och digniteten i denna toppmatch. Örebro vann komfortabelt senast borta mot LAIK. En match som alltid beskrivs som en av de tuffare i serien, dessutom gjorde LAIK sin kanske bästa match för säsongen. Örebro har någonting spännande på gång, den och en hel del andra segrar har gett visst eko och att laget fortsätter att vinna matcher utan att ha nått upp till den nivå man har inom sig rent spelmässigt imponerar.

När nu Gripen väntar är det hög tid att plocka fram maximal kapacitet i spelet. Gästerna har precis som Örebro en hel del spetskompetens i laget och förra säsongens nyförvärv, Mikko Lukkarila, har inlett den här säsongen urstarkt och ser lite ut som han gjorde för några år sen i Vänersborg. Därtill har dem vassa kort i bl.a. Tony Eklind, Felix Callander och alltid lika pålitlige målskytten Markus Eriksson. Gripen har även tillgång till Villas A-lagsspelare Alexander Karlgren och Theo Lewerin via utvecklingsavtal. Den förstnämnda startade så sent som i onsdags i Villas bortamatch mot Frillesås.

Vår gissning är att det lag som får bäst träff i sitt defensiva spel går segrande från denna häftiga toppfight. Det kommer att bli en tempostark match mellan två skickliga bandylag. Lag som utnyttjar när motståndare slarvar varför det blir enormt viktigt att göra rätt saker i rätt moment, värdera alla situationer ute på isen och bjuda på minimalt med yta för motståndarna. Du kanske kan slå en felpass mot Västanfors och klara dig undan, men mot lag som Örebro och Gripen straffas du oftast och det obönhörligt.

I Örebro har Vilgot Sjölander sett riktigt intressant ut på slutet. Han har tagit flera kliv i sitt spel och visar ett härligt mod. Han är ett perfekt komplement till Victor Janers. Det blir också väldigt spännande att följa den finska kampen i matchen, Saku Hämäläinen och Nico Nevalainen i Örebro mot Mikko Lukkarila och Anssi Hänninen i Gripen. Dem tre förstnämnda har succéartade inledningar på serien bakom sig.

Avslutningsvis är det extremt tråkigt att vi inte kan bjuda en större publik än 8 personer på denna supermatch. Pandemin håller Sverige i ett hårt grepp för stunden och det måste vi respektera. Men du kan ändå bidra till att föreningen får in viktiga intäkter genom att köpa fiktiva matchbiljetter för 50 sek styck. Matchen ser du på bandyplay eller på O'Learys på Drottninggatan.

Nu håller vi tummarna för Örebro imorgon! Håll utkik på Instagram under fredagskvällen för videointervjuer inför morgondagens match.